Mesaj pentru noi toti

Sta in mainile noastre,a tuturor puterea de a defini cine suntem si cum vrem sa fim. Putem sa transformam lumea in care traim in raiul ce a fost odata, un loc al armoniei, pacii si prosperitatii pentru toate fiintele vii. Ne lipsesc doar informatiile necesare, acele adevaruri esentiale pe care le stiam candva dar le-am uitat si care, odata scoase la lumina, vor constitui scanteia ce va lumina drumul catre Noua Lume. Acesta este mesajul ce trebuie sa ajunga in inimile tuturor.

Cum ne-am pierdut spiritualitatea


      Lumea noastra este in criza. Nu vorbesc aici despre criza economica, nici cea energetica. Vreau sa vorbim putin despre cea mai grava dintre toate, criza spirituala.
     Modelul de civilizatie occidental, care s-a infiltrat incet, incet in mai toate colturile lumii, este unul tehnologic. Stiinta este dumnezeul nostru, rationamentul logic-modul de a cunoaste si intelege lumea, confortul material bazat pe puterea financiara este idealul in viata. Ne straduim sa acumulam cat mai multe posesiuni materiale, sa detinem "cele mai avansate tehnologic" gadget-uri electronice. Atentia noastra se concentreaza exclusiv pe lumea exterioara, materiala, uitand complet ca exista si o lume interioara, imateriala, dar nu mai putin importanta. De peste tot suntem asaltati cu reclame si indemnuri de a cumpara produse pentru a ne face viata mai usoara, mai frumoasa. Dar nimeni nu ne intreaba daca suntem fericiti, daca ne simtim bine in interior, daca ne lipseste dialogul cu sufletul, cu dumnezeu. Despre asta nu se vorbeste, este tabu! Si atunci revine intrebarea: Cum am ajuns sa uitam ca avem un suflet? Cum am ajuns sa nu ne mai preocupam de cunoasterea lumii interioare? De ce Stiinta nu vorbeste despre problemele sufletului? Cum si cand ne-am pierdut spiritualitatea?
      Ca sa raspundem, ne vom intoarce in timp in perioada Iluminismului.
La acel moment lumea occidentala era satula de asuprirea exercitata de Biserica Catolica prin Inchizitie, de permanenta interdictie "crede si nu cerceta", de lipsa de libertate si adevar. Iluminismul, ca si curent ideologic si cultural, s-a nascut din acesta stare de revolta generala si scopul sau a fost eliberarea omenirii de sub tirania Bisericii, vindecarea de superstitii religioase, pentru a putea incepe sa cunoastem lumea asa cum este. Astfel religia a fost detronata ca  autoritate sociala si a fost inlocuita cu Stiinta. Accentul s-a pus pe intelegerea stiintifica a lumii inconjuratoare,  prin rationamente logice bazate pe observatii si experimente concrete. Omul s-a trezit, a inceput sa priveasca in jur, si devenind constient de nou descoperita sa putere tehnologica, a pornit sa ia in stapanire lumea. Dar in iuresul descoperirilor si cuceririlor din secolele ce au urmat, a uitat de sine insusi. A ignorat complet lumea spiritului, a negat natura sa divina si legatura energetica  cu universul. Pornind in aventura cunoasterii, omul s-a deconectat singur de la reteaua energetica invizibila a universului in care sunt cuprinse toate fiintele vii.
    Ca rezultat al acelor decizii din trecut, ne-am trezit acum, la inceput de secol 21, mai singuri, mai goi si mai nefericiti ca niciodata. Am descoperit ca stiinta si tehnologia ne pot ajuta pana la un anumit punct, dar nu ne pot suplini ceea ce am pierdut. Si mai ales, am ajuns la o limita unde rationamentul stiintific nu mai poate explica misterele observate ale universului, bazat doar pe vechile paradigme newtoniene si materialiste. Adevarul spiritualitatii noastre incepe incet, incet sa revina la suprafata. Este momentul sa ne uitam dinnou la acea lume interioara careia i-am intors spatele, caci iesirea din criza de gaseste doar acolo. Dar este greu, caci Stiinta oficiala neaga cu incapatanare toate dovezile, considerand tabu orice investigatie sau dezbatere stiintifica serioasa. De ce este tabu?
   Inchipuiti-va ca, la acea vreme, liderii iluminismului au facut o cutie mare pe care au scris "superstitii religioase prostesti si nefondate", au bagat acolo tot ce avea referire la subiect, au inchis cutia si au aruncat-o deoparte. De atunci incolo, tot ce era in cutie era tabu pentru stiinta- nu se discuta si nu se cerceteaza. Tot de atunci si pana acum a existat un fenomen socio-psihologic in care oamenii educati si inteligenti erau definiti ca atare daca nu credeau in asa ceva. De aceea mass-media serioasa, citita de oamenii inteligenti, cercetatorii seriosi, ascultati si crezuti de oamenii inteligenti, nu indraznesc sa cerceteze, sa admita si nici macar sa discute despre spiritualitate fara ca imediat sa fie catalogati ca ridicol, prost, needucat, s.a. Asa ca tabu-ul se auto-intareste permanent.

    "Cutia cu superstitii" nu e un fapt rau in sine dar: 
 1. Nu a mai fost revizuita de atunci, adica cateva sute de ani, desi lumea s-a schimbat intre timp
 2. Impreuna cu superstitiile au fost bagate, din greseala, si informatii adevarate, in esenta tot ce am denumi " stiinta spiritului". Fenomenele paranormale, energiile subtile, medicina alternativa, in general, tot ce astazi e considerat misticism si practici oculte, au fost categorisite ca superstitii nefondate si sunt tabu pentru cercetarea stiintifica.
    Cum au ajuns acolo? Acum 400 ani Galileo si Descartes au exclus din ecuatia stiintei tot ce tine de dimensiunea spirituala a vietii pentru ca nu se putea exprima  matematic si masura stiintific. Daca ceva nu era cuantificabil si definit matematic, atunci nu era stiinta, era superstitie!
   Dar in prezent avem noi metode si posibilitati de investigare, oamenii sunt din ce in ce mai constienti de spiritualitatea universului si a lor insesi. Cu toate acestea stiinta oficiala se agata cu incapatanare de trecut! Iata ce afirma dr. Tiller: " Din timp in timp apar observatii experimentale care nu pot fi incorporate sau mai exact explicate folosind modelul general acceptat de fizica in acel moment. Atunci este nevoie de o revizuire a respectivului model teoretic pentru ca nu mai e corect sau complet. Asa s-a intamplat atunci cand a aparut teoria relativitatii sau mecanica cuantica. Un astfel de moment este si acum. Dar majoritatea comunitatii stiintifice este intr-o stare de negare a acestor fenomene paranormale. De ce? Pai actualul model teoretic al fizicii este asa de frumos, de simplu si descrie asa de bine fenomenele naturale ca e pacat sa il stricam!Mai bine ignoram observatiile suparatoare si le numim "pseudostiinta". Astfel nu mai este nimic care sa ameninte modelul si deci nu mai trebuie sa schimbam nimic!!! Totusi evolutia merge mai departe fara a tine seama de paradigmele lor dragi."
   Deci haideti sa spargem tabu-ul! Nu am zis  sa credem totul a priori dar haideti sa acceptam ca exista fenomenul spiritual, sa punem subiectul pe masa discutiilor si sa-l investigam cu seriozitate si fara prejudecati!
Pentru a  afla cum poti transpune in practica informatiile din acest articol, citeste neaparat si articolul-pereche pierderea spiritualitatii din sectiunea Cum aplicam ce am invatat.
     

Nu crede ci experimenteaza!     "Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor.După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi”     (Buddha)   

    Pana acum am avut cateva articole destul de incarcate cu informatii noi, unele destul de controversate. Este deci normal sa se nasca in capul oricui intrebarea "Pot sa cred toate aceste lucruri?"
   Raspunsul meu este acesta: indiferent din ce sursa ar proveni informatia, indiferent cat de credibil sau competent ar parea cel care ti-o prezinta, indiferent cat de atragator sau de bun simt ar parea un concept, niciodata, dar niciodata sa nu crezi sau sa respingi ceva! Intotdeauna sa treci prin filtrele tale proprii informatia respectiva, fara idei preconcepute pro sau contra, si experimenteaz-o pe propria piele! Fa-o sa fie o experienta proprie, parte din viata ta. Abia atunci poti decide daca sa o crezi sau nu, daca o accepti sau nu.
     Fireste nu vreau sa sugerez sa mergeti prin toata lumea si sa replicati experimente stiintifice in domenii unde nu aveti calificarea necesara. Ceea ce vreau sa spun este sa treceti prin voi informatiile respective, sa le lasati sa curga atat prin minte, cat mai ales prin inima si suflet. Asta inseamna sa aveti propria voastra experienta. Preluati din exterior doar ceea ce rezoneaza cu voi, ce simtiti ca este pe aceeasi lungime de unda cu voi. Intuitia voastra, fortele subcontientului dar si ratiunea va vor spune ce este pentru voi si ce nu se potriveste, ce sa acceptati si ce sa respingeti.
     Am zis de asemenea fara idei preconcepute, caci uneori informatia care voi o simtiti adevarata, cea care rezoneaza cel mai puternic in voi, poate fi discreditata cu inversunare de experti renumiti mondial, oameni cu credibilitate; iar noi am fost invatati de mici, conform modelului de gandire al civilizatiei noastre stiintifico-tehnologice, sa ne incredem intotdeauna in experti, sa preluam ce ni se serveste de catre lideri si sa nu gandim, sa nu simtim si doamne fereste sa avem incredere in bunul nostru simt si in capacitatea noastra de discernamant!
    Asadar, luati ce rezoneaza cu voi, de oricat de ciudata ar fi sursa informatiei, respingeti categoric ce simtiti ca nu e ok, indiferent cat de credibil si cu autoritate este, si sa aveti mereu propria voastra experienta in tot ce intalniti in drumul vietii! 
   Uite ce scria intr-un articol de pe blogul sau (http://adinaamironesei.blogspot.ro/) doamna Adina Amironesei, pe care eu personal o admir foarte mult: "Dupa parerea mea, ne putem da seama natura mesajului prin starea pe care o creeaza acesta in noi insine. Voi crede mereu in mesajele ce imi aduc o stare de pace interioara, de armonie si de bucurie profunda. Nu ma indoiesc niciodata de acestea indiferent de unde ar veni. In cursul constientizarii lucrurilor, am invatat ca "mesagerul" conteaza mai putin si ca cele mai importante sunt informatiile din cuprinsul mesajului sau mai concret ce imi aduc nou si util acestea.
Fie ca credem sau nu in conexiunea dintre noi si fiecare fiinta sau lucru din Univers, cred ca in viata fiecaruia vine un moment cand constientizam ca trebuie sa tinem cont de semnele pe care le trimite spre noi Universul."

Puterea gandurilor (III)

    
    In articolul acesta vom discuta despre un ultim aspect al puterii gandurilor: gandurile noastre se conecteaza cu alte ganduri, ceea ce face ca noi toti sa fim legati unul de altul nu doar la nivelul realitatii fizice dar si la nivel mental, spiritual (sau energetic).
    Gandurile si ideile sunt transmisibile, contagioase. Un inventator are o idee si ea se raspandeste repede intre cunoscutii sai si apoi poate in intreaga lume. Mai multi oameni pot impartasi aceeasi idee, folosindu-se de experienta altora pt a creste si a evolua. In acest sens putem vedea gandurile nu ca separate, ci ca o masa compacta la care suntem toti conectati, un psihic colectiv, o minte comuna tuturor. Este un fapt din viata noastra de zi cu zi, il stim intuitiv cu totii, dar nu ne dam seama: o adunare sociala, o conferinta, un curs universitar-sunt exemple de multimi de oameni care se aduna impreuna pt ca impartasesc aceleasi idei, emotii, pareri ca si ceilalti de acolo; sunt gandurile lor comune cele care ii leaga si ii agrega!
     Acest lucru se aplica nu doar pentru ganduri ci si pentru emotii, care sunt mult mai puternice. Ele te conduc prin viata, te motiveaza, iti controleaza deciziile. Legaturile emotionale intre oameni sunt mult mai puternice decat cele ideatice. Ele pot face multimi de oameni sa actioneze ca un singur individ, vezi cazul unui miting sau al unei revolutii.
    Dr. R. Sheldrake spunea ca mintea umana este un camp energetic-informational care nu se reduce la interiorul craniului, ci se revarsa in afara corpului fizic. Tot el afirma ca mintile noastre sunt interconectate in retele vaste formand o minte comuna, extinsa spatial dar si temporal prin conexiuni infinite, iar in interiorul creierului nostru este localizata doar o parte din aceasta. Psihicul colectiv il vede deci ca  un "camp mental", care este o forma de " camp morfic" ce se extinde peste toti membrii grupului social, chiar si cand unii membri sunt departe de grup; campul nu se destrama, se intinde, si astfel indivizii raman conectati la distanta. Asa considera el ca se poate explica de exemplu telepatia.

    Pare SF nu-i asa? Pana de curand omenirea a crezut ca ne putem conecta intre noi doar prin corpurile noastre fizice. Am presupus ca experientele traite si gandurile avute sunt 100% izolate de ale celorlalti. Dar nu e asa. Suntem asa de interconectati mental ca nu iti vine sa crezi! La fel si animalele au o astfel de conexiune, cel putin cu membrii propriei specii, daca nu si cu alte specii. Poate fi adevarat? Da! Fizica cuantica  demonstreaza ca in profunzimea ei, la nivel subatomic, toata materia este interconectata si ca urmare, orice actiune asupra unui punct se raspandeste asupra intregului, asa cum se intampla in orice camp. Mintile noastre sunt campuri energetice si sunt conectate asemenea particulelor cuantice intr-un mare camp mental universal. De ce ne vine greu sa credem? Desi folosim in practica ficica cuantica, noi suntem tributari, la nivel de conceptie, fizicii newtoniene care ne face sa credem ca suntem separati unii de altii.

Aceasta descoperire are doua implicatii majore:
          In primul rand, daca mintea noastra are o constiinta de sine si ea este parte a unei minti universale, colective, atunci rezulta ca exista un camp al constiintei colective, mai exact o Constiinta universala, inteligenta. Un Dumnezeu. Acesta este un alt Adevar Uitat. Problema este delicata, dar se pare ca si in lumea academica se vorbeste din ce in ce mai des de constiinta universala, pornind de la fizica cuantica. Daca constiinta noastra este o particica a constiintei universale, de ce nu suntem constienti de existenta ei? Pentru ca legatura noastra cu constiinta divina, a universului, se face prin intermediul subconstientului!
    Dr. Dumitru Constantin Dulcan avanseaza in "inteligenta materiei" o alta explicatie: exista o inteligenta divina, universala, care coordoneaza viata tuturor fiintelor vii non-inteligente si a materiei non-vii direct de la Sursa, centralizat, in timp ce omului, dotat cu constiinta de sine si cu inteligenta proprie, i s-a dat liberul arbitru. Pornind in aventura cunoasterii, el s-a deconectat voluntar de la reteaua spirituala, mentala a universului, in care doar plantele si animalele mai sunt conectate. De aceea el a uitat in timp de existenta sursei, de legile retelei universale si cum functioneaza ea si cel mai important de faptul ca si el a fost parte integranta, si de aici decurge bineinteles criza spirituala in care se afla omenirea in prezent.
  In acest context ce relatie exista intre elementele psihice?  Creierul este instrumentul constiintei si constiinta nu este un produs al activitatii creierului, asa cum se crede in prezent! Constiinta este cea care construieste creierul, ea construieste si corpul si ne dirijeaza viata. Constiinta este forta creatoare din univers, ea creeaza si materia si viata, totul. Asta explica relatarile celor care au avut experiente de moarte clinica(cum de pot vedea si gandi cand ochii sunt inchisi iar creierul e mort), visele lucide, calatoriile astrale, etc. De asemenea, creierul este interfata intre corp si mintea divina, un receptor-decodor al informatiei transcedentale; legatura se face, am mai spus prin subconstient.
      A doua implicatie majora a faptului ca suntem toti parte a unei constiinte colective este faptul ca noi, impreuna, ne cream propria realitate colectiva. Va amintiti cand am spus ca fiecare isi creeaza propria realitate? La fel este si la nivel de grup: suntem toti o specie, si ca specie cream impreuna, co-cream lumea in care traim, cu toate nenorocirile ei. Toti, fiecare dintre noi, este participant si deci responsabil de toate necazurile noastre, oriunde apar ele pe planeta!
 
Nu suntem indivizi izolati, ci suntem un tot unitar, legati mental si spiritual intre noi. Asa ca nu mai dati vina pe liderii politici, pe corporatiile transnationale, pe "altii"! Noi suntem "altii", e responsabilitatea noastra sa actionam impreuna, ca grup, sa schimbam situatia. Nu va mai izolati de semenii vostri, nu mai puneti accentul pe independenta si individualitate, acceptati interdependenta noastra si puneti accentul pe unitate!
    Si mai ales, fiti perfect constienti de faptul ca orice gand negativ, orice sentiment de teama, de ura, frustrare etc., se proiecteaza in afara voastra, direct in constiinta colectiva! Orice ganditi/simtiti rau va face voua rau, dar mai mult, le faceti tuturor rau, lumii intregi. Si reciproca e valabila, si pe voi va afecteaza suferinta si rautatea aruncate in mintea colectiva de altii! De aceea se spune ca lumea este asa cum o ganditi!  Deci ganditi de bine, de dragul nostru, al vostru, al tuturor !De unde m-am inspirat si ce va recomand sa cititi/vizionati:
"Mintea extinsa"-conferinta sustinuta de dr. Rupert Sheldrake
"Thoughts"-videoclip din seria Spirit Science
"Inteligenta materiei"- autor  D.C. Dulcan
"Kymatica"-film documentar

Pentru a  afla cum poti transpune in practica informatiile din acest articol, citeste neaparat si articolul-pereche Puterea gandului III din sectiunea Cum aplicam ce am invatat.

Puterea gandurilor (II)

 
 
 Cine a citit articolul anterior s-a intrebat poate, asa cum m-am intrebat si eu cand am aflat aceste informatii, cum este posibil ca un gand imaterial sa afecteze o realitate materiala fara interventia directa a celui care l-a gandit. Acolo am vorbit de aspectul practic, acum voi vorbi si de cel teoretic. Ca sa il puteti intelege pe acesta, recomand sa cititi inainte si prima parte.
     Cel mai clar ne explica dr. Dumitru Constantin Dulcan: "Gandul este un camp de energie purtator de informatie si aflat in miscare. Cand mintea rationeaza, emite automat si un gand (care poarta si marca sentimentelor si a intentiilor individului) care, fiind o forma de energie, se propaga sub forma de unde dincolo de creierul nostru, in univers. Putem spune astfel ca universul asculta si inregistreaza gandurile noastre."
  Tot dansul continua:" Lumea este asa cum o gandim noi. Orice gand, orice sentiment, are mai multe efecte: unul este efectul de unda, de propagare in spatiu, altul este efectul biochimic asupra organismului uman si al treilea este impactul asupra materiei". Pe primul l-a explicat deja mai sus; al doilea se refera la faptul ca gandul, in functie de natura sa, pozitiva sau negativa, are efect direct asupra starii de sanatate, fiind benefic sau daunator sanatatii individului si a celor din jurul sau. Deci ne putem imbolnavi datorita gandurilor negative, stresului, emotiilor negative sau dimpotriva, ne putem vindeca prin gandire, emitand ganduri pozitive.
      Al treilea efect se refera la faptul ca gandul este creator de forme, este capabil sa ordoneze materia. Gandul este un camp de energie am spus si la acest nivel el actioneaza, si se "condenseaza" in formele pe care le gandim. Stim deja de la fizica cuantica ca materia este energie condensata in diferite forme.
     Care este legatura care uneste toate aceste piese ale puzzle-ului? Cum poate gandul sa actioneze atat asupra situatiilor exterioare, uneori chiar viitoare, asupra corpului uman cat si asupra materiei? Raspunsul este subconstientul!El este legatura noastra cu constiinta universala, cu timpul si spatiul dar si cu corpul propriu. El este sediul intuitiei. Despre rolul subconstientului uman ne vorbeste dr. Joseph Murphy intr-o alta carte best-seller "Puterea extraordinara a subconstientului tau".


    El afirma ca intre subconstient si constient(mintea rationala) este o relatie de subordonare: constientul este sediul constiintei, al ratiunii si al puterii de decizie, el are capacitatea de a discerne intre bine si rau; subconstientul se supune orbeste ordinelor venite din constient, el are puterea de executie, este responsabil cu punerea in practica a deciziilor constientului si deasemenea este managerul corpului, al functiilor biologice. Despre caracteristicile celor doua am vorbit mai pe larg intr-un alt articol (citeste-l aici). Este in esenta "diviziunea muncii" pt minte! Asta are o importanta colosala pentru noi: Subconstientul accepta fara discernamant orice sugestie, orice gand care provine din constient, fie el rau sau bun; altfel spus, el ia de buna orice idee care penetreaza pana la nivelul sau, si pe toate le pune in aplicare. De aceea este foarte important sa ne alegem cu atentie gandurile si imaginile mentale, altfel ne putem face mult rau singuri. Subconstientul nu o sa va contrazica niciodata si nici nu va spune " nu imi da sugestia asta ca nu e bine". El este influentat si raspunde conform gandurilor pe care le emitem voit sau involuntar. Deci supravegheati-va mereu mintea, nu lasati gandurile negative sa o cuprinda, alegeti gandurile bune, de iubire, bucurie, incredere, bunastare si sanatate si viata voastra va fi in consecinta! Tineti minte ca orice gand reprezinta o cauza si orice situatie reprezinta un efect al sau.

   Cum comunicati cu subconstientul? Folosind sugestiile, emotiile, imaginile mentale emise clar, concis, pe care le repetati mereu, cu perseverenta ca pe o poezie. Procesul se cheama autosugestie si am vorbit despre asta aici si aici.
   Am spus ca toate gandurile penetreaza in subconstient si, odata ce o idee a fost acceptata de     acesta, el incepe practic imediat sa actioneze pentru ca ideea sa devina realitate. Prin urmare fortele latente din subconstient pot fi puse in miscare atat de un gand malefic cat si de unul benefic. Gandind negativ, cu ura si resentimente, va puteti cauza singuri multe necazuri si suferinte, nefericire si chiar esecul oricarei actiuni. Da, degeaba actionati daca va ganditi ca probabil nu o sa reusiti, ca doar incercati sa vedeti ce iese, ca e prea greu sau nu sunteti in stare- veti da gres cu siguranta. Subconstientul nu stie de gluma, si nu face diferenta intre temerile voastre si fapte certe, pt el toate sugestiile, de orice fel sunt "ordine care se executa si nu se discuta"!
    Odata ce a acceptat comanda, subconstientul poate face diferite asociatii de idei, se foloseste de orice cunostiinta pe care ati acumulat-o in decursul vietii si are capacitatea de a mobiliza toate fortele naturii pentru a face ideea sa devina realitate. Cum face asta? Acesta este un alt mare Adevar uitat: Subconstientul vostru este in permanenta legatura cu Inteligenta suprema, cu Constiinta Divina. De acolo isi obtine el resursele pe care nu le poate regasi in mintea sau trupul vostru, afla evenimente viitoare,dar si transmite solicitari, modifica legaturi energetice, totul in vederea realizarii gandurilor voastre.
 Subconstientul cunoaste rezolvarea oricarei probleme cu care va confruntati de-a lungul vietii.  Cereti-i si va veni cu un raspuns mai devreme sau mai tarziu. El va vorbeste prin intermediul intuitiilor, al impulsurilor si al presentimentelor, al viselor. Multi mari inventatori si artisti spun ca le-a venit inspiratia in vis sau dupa ce au renuntat sa se mai concentreze asupra problemei; atunci a putut subconstientul sa isi faca auzita vocea... Aveti deci incredere in uriasa putere a subconstientului de a va inspira, revitaliza si imbogati! El are puterea sa  influenteze  destinul in cel mai concret sens cu putinta! Depinde de voi daca in bine sau rau. Tineti minte ca toate experientele pe care le aveti, toate actiunile si evenimentele sunt in totalitate reflexii si reactii ale propriului vostru mod de a gandi. Tot ceea ce imprimati in subconstient se va exprima pe ecranul realitatii exterioare sub forma de conditionari, imprejurari sau experiente.
   

   Un alt aspect important deriva din faptul ca subconstientul este responsabil cu functionarea corpului biologic. El are puterea sa vindece orice boala sau dimpotriva sa te imbolnaveasca, depinde ce-i ceri. Da, drag cititor, tu, in mod rational, constient decizi daca sa fii sanatos sau bolnav! Gandurile negative, frustrarile, stressul permanent, emotiile negative sau chiar rautatea, ura, teama- toate acestea se traduc la nivelul subconstientului in comenzi pe care el le aplica apoi asupra functiilor biologice, rezultand in timp boala. Cine controleaza tensiunea arteriala, respiratia, bataile inimii, digestia, hormonii, imunitatea? Subconstientul! Am vorbit pe larg despre asta in articolul despre teoria lui Bruce Lipton, "Biologia convingerilor" (link aici), nu mai reiau discutia. 

 La polul opus se situeaza ideea ca subconstientul are puterea de a te vindeca de boli, prin mecanismele interne declansate ca urmare a terapiei prin gandire pozitiva si a terapiei prin rugaciune. Da, omul are puterea de a se vindeca singur, chiar de boli foarte grave, fara medicamente. Asta e un alt Adevar Uitat, sau pe care marile corporatii farmaceutice doresc sa il tina uitat. "Efectul placebo" nu este un mit, cum ar vrea unii sa credem. Convingerea ferma ca te poti vindeca, increderea totala in eficienta tratamentului si dorinta profunda de a fi sanatos, acestea sunt reteta vindecarii. Odata ce subconstientul a acceptat sugestia de vindecare, pune in miscare exact mecanismele necesare pentru a te insanatosi. Si daca nu poate realiza prin forte proprii, solicita ajutorul fortelor universale prin legatura sa cu constiinta divina, cu Dumnezeu. Toate vindecarile miraculoase din istorie si preistorie se datorau de fapt sugestiei de vindecare facute bolnavului. Esential este ca bolnavul sa accepte sugestia, sa creada in ea, si pt asta se apela la imaginatia sa- sub forma de ritualuri, moaste sfinte, ierburi, amulete, invocarea divinitatilor s.a.
    Concluzia este una singura: orice boala porneste din minte; nimic nu se manifesta in corp fara sa aiba deja un prototip mental corespunzator. Nu tratamentul este sursa vindecarii ci doar credinta ferma in vindecare. Cultivati-o constant si rezultatele vor aparea. Credinta nu este decat un gand intretinut cu perseverenta prin care voi deveniti creatorul unei anumite realitati. Aceasta este a treia putere a gandurilor (vezi si articolul anterior).
   Un singur lucru vreau sa mai mentionez: nu toti reactionam la fel la o sugestie data; reactiile difera in functie de mai multi factori- experienta si gradul de evolutie, dar mai ales increderea de sine. Important este sa acceptati intai in mod constient ideea respectiva, caci nici o sugestie nu poate cobora in subconstient daca nu are OK-ul ratiunii. Ea este filtrul de selectie. Daca va cramponati in prejudecati si veti permite gandurilor sa se opreasca asupra obstacolelor si asupra dificultatilor ce pot aparea pe drum, atunci subconstientul va fi blocat, neputand sa actioneze spre binele vostru. Ganditi-va la ce vreti sa obtineti, nu la ce poate sa mearga prost, aveti incredere in voi si in resursele infinite ale mintii voastre si lasati lucrurile sa mearga de la sine.
   Pe de alta parte, efortul exagerat si impunerea cu forta a unei sugestii nu va functiona. Evitati conflictele intre subconstient si constient. Gasiti o modalitate de a va relaxa, si apoi cadeti de acord asupra ideii respective. Lucrurile de intampla abia atunci cand mintea este la unison, lucrand ca un tot unitar, fara dezacorduri si conflicte.
   A, si inca o chestie: sugestiile venite de la altii, pozitive sau negative, nu au nici o influenta asupra subconstientului vostru, nu va pot face rau. Doar gandurile proprii va pot afecta subconstientul. Deci respingeti cu tarie orice idee venita din exterior ce nu va face bine; doar daca ajungeti sa o credeti constient va poate face cu adevarat rau!

De unde m-am inspirat si ce va recomand sa cititi/vizionati:
     "Puterea extraordinara a subconstientului tau" - autor J. Murphy
     "Vindecarea prin gandire"-autori Valeriu Popa, Sanda Stefan si Raluca Dumitrache
     "Gandul ca forta"- emisiune realizata cu dr. Dumitru Constantin Dulcan
     "Biologia perceptiei"- conferinta sustinuta de dr. Bruce Lipton
     " Matricea vie: stiinta vindecarii"
     "Proiectul 10-10-10: pastila sau perceptie?"

Pentru a  afla cum poti transpune in practica informatiile din acest articol, citeste neaparat si articolul-pereche Puterea gandului II din sectiunea Cum aplicam ce am invatat.

Puterea gandurilor (I)

 

    Desi suntem perfect constienti de existenta si rolul ei in viata noastra, mintea umana ramane unul din marile mistere existentiale.
    Ce stim cu adevarat despre ganduri, stiintific vorbind? Le putem masura, pentru ca am aflat deja ca unde electromagnetice sunt produse pe o anumita frecventa atunci cand creierul rationeaza, si totusi nu le putem localiza, caci nu exista o zona anume in creier unde se produc, par a fi de peste tot. Deci de unde vin gandurile noastre si ce efect au ele odata emise?
   Dr. Rupert Sheldrake(link catre site) avanseaza o teorie radicala, cu care sunt si eu de acord: mintea este un camp energetic care se intinde dincolo de creier si corpul fizic, in jurul nostru, similar campurilor magnetice ce se intind dincolo de magneti. Un exemplu foarte bun este vederea: teoria oficiala spune ca mintea nu este altceva decat rezultatul activitatii electrice din creier si imaginea obiectului privit se produce acolo in interiorul creierului- cumva, miraculos si inexplicabil, interactiunile neuronilor conduc la o imagine gen realitate virtuala in capul nostru prin care percepem ce se intampla in jurul nostru. Dar teoria nu este clara in totalitate(unele parti sunt inca mister) si nu explica anumite cazuri in care doar privitul lucrurilor le poate afecta. Cum poti afecta realitatea doar prin simpla privire? De ce oamenii te pot simti cand ii privesti fix de la spate? Teoria dr. Sheldrake invoca bunul simt si e atat de simpla incat e greu de perceput: atunci cand privesti un obiect, imaginea vazuta se afla exact acolo unde pare sa fie, adica afara, in mediul exterior, nu in capul vostru! Este in mintea noastra, produsa de ea, dar nu se afla in creier, este proiectata extern.Mintile noastre proiecteaza in exterior tot ceea ce gandim. Intr-un anume sens, mintea noastra "se intinde" pentru a atinge ceea ce privim. Asta inseamna ca atunci cand priviti lucrurile, mintea voastra le atinge, deci puteti afecta realitatea doar prin simpla privire! 
   
cu multumiri doamnei Adina Amironesei(http://adinaamironesei.blogspot.ro/)

   Cand faci ceva, incepi prin a gandi actiunea respectiva, chiar si numai cu o fractiune de secunda inainte de a face. Nu e nimic radical aici, asa functionam noi- actiunile noastre concrete reflecta gandurile pe care le-am avut despre ele. In acest sens, gandurile sunt idei abstracte, informatii, pe care noi le transformam in actiuni concrete in lumea fizica.  Asta este una din puterile gandurilor- aceea de a modela realitatea concreta prin intermediul activitatilor noastre.
     Dar dincolo de acest fapt evident mai este un altul: cand te gandesti la ceva, acel ceva se materializeaza in fata ta, dar nu fizic, ci intr-o alta dimensiune a realitatii pe care o numim deocamdata "taramul gandurilor". Astfel gandurile capata o identitate de sine si de acolo pot actiona pentru a ne influenta viata in mod indirect dar la fel de palpabil. Ce vreau sa spun este ca gandurile pe care noi le producem se materializeaza in realitate, intr-un fel insesizabil cu cele 5 simturi ale noastre, dar sunt reale si mai mult, actioneaza direct si invizibil asupra persoanelor si imprejurarilor externe, influentand, uneori decisiv, mersul lucrurilor si chiar viitorul nostru. Asta este a doua putere a gandurilor, mult mai dramatica. Este valabil si pentru sentimente, dar ele sunt mult mai puternice ca gandurile.
      Ca sa dau un exemplu, prin intermediul sentimentului de a fi vulnerabil de ajungi sa fii vulnerabil in lumea fizica.Oriunde te uiti in jur sunt o multime de dovezi: cei care gandesc ca vor avea succes il au, cei care cred ca se vor imbolnavi, devin apoi bolnavi; daca te scoli dimineata cu o stare emotionala proasta, toata ziua iti va merge prost, pentru ca emotiile negative proiectate in exterior vor actiona asupra evenimentelor zilei, creand premisele ca lucrurile sa mearga prost.
   De aici rezulta o mare concluzie: NE CREAM SINGURI PROPRIA REALITATE. Suntem responsabili pentru situatiile in care ne regasim, daca ni se intampla lucruri bune sau rele. In prezent, oriunde in lume, oamenilor le place sa dea vina pe ceilalti. Ne-am obisnuit asa, ne place asa. Dar adevarul este ca orice ti s-ar intampla, orice, este doar vina ta. Daca esti fericit sau trist, daca ai noroc sau ghinion, fiecare experienta pe care o ai in viata este vina ta, pentru ca tu o atragi in viata ta, prin gandurile si emotiile pe care le ai si le emiti in exterior si care, dupa ce au fost create, actioneaza de-acum independent de vointa ta pentru a crea premisele corespunzatoare producerii lor. Asta este puterea gandurilor asupra ta si a vietii tale! Deci ai grija ce gandesti si ce simti!

  Am spus " a crea premisele" pt ca, pana la urma si tu ai ceva de zis in orice situatie: ai puterea de a decide cum sa reactionezi in situatia data, si asta da imaginea finala a situatiei. Esti om, esti dotat cu liberul arbitru- poti permite ca evenimentele sa te copleseasca, sa-ti ia toata energia si apoi sa te arunce intr-o stare emotionala urata, nefericit; sau poti decide sa iei lucrurile asa cum sunt, sa nu te enervezi,sa iti extragi invatatura ce rezulta din ele si sa mergi mai departe, gandind pozitiv.

    Pentru ca nu constientizam si nu acceptam responsabilitatea asupra vietii noastre (este mereu vina parintilor, a anturajului, a conducatorilor politici, a marilor societati conspirative, mai nou a crizei globale), adesea avem senzatia ca lucrurile ne scapa de sub control. Asta se intampla pentru ca nu suntem in armonie cu noi insine si ne-am deconectat de la energia divina.Cum? prin suprimarea energiei feminine din interiorul nostru, asa cum am discutat intr-un articol anterior (citeste-l aici). Daca ne vom recapata intuitia proprie, care (vom vedea mai incolo) este legatura noastra la "taramul gandurilor" si la constiinta universala-divina, vom putea "extrage" de acolo informatii ce nu le putem avea din lumea fizica legata de "aici" si "acum". Astfel vei putea "simti" anumite posibile scenarii si "intui" care este decizia cea buna, care va intoarce evenimentele in favoarea ta si nu vei mai simti ca iti scapa de sub control.(Asta se traduce asa: te conectezi la taramul gandurilor, obtii informatii despre evenimente viitoare, desfasurarea lor si posibile finaluri si astfel vezi care este cea mai buna cale de actiune pt tine).Cum spunea cineva:"intuitia iti da raspunsul la intrebari pe care doar viitorul le poate dezlega"
    Exista un film foarte cunoscut facut pe tema asta, "The secret" (Secretul) si o carte best-seller, care vorbeste de Legea atractiei. Va recomand sa il vizionati, aveti si un link aici.
    Cand aud despre asta, principalul contra-argument pe care oamenii il invoca este " nu poti sa iti schimbi radical viata in bine doar gandindu-te la lucruri bune si stand in fund cu bratele incrucisate" sau " ce sa fac, de maine imi dau demisia de la servici, imi las familia si ma duc pe munte sa ma gandesc la lucruri bune". Nu, nici vorba! Au inteles totul gresit! Nu trebuie sa opriti totul in loc! Schimbati-va perceptia asupra vietii, modificati-va modul de a gandi si simti, supravegheati-va mult mai atent ce ganditi/simtiti/spuneti, si continuati-va viata obisnuita ca si inainte. Totul se va schimba de la sine, dar treptat in timp, nu peste noapte. Nu este nevoie de gesturi extreme, nici de haos social. Este daca vreti o revolutie tacuta, la nivel perceptual si conceptual, nu fizic si faptic.

De unde m-am inspirat si ce va recomand sa cititi/vizionati:
"Mintea extinsa"-conferinta sustinuta de dr. Rupert Sheldrake
"Thoughts"-videoclip din seria Spirit Science
"Secretul"- cartea si filmul

Pentru a  afla cum poti transpune in practica informatiile din acest articol, citeste neaparat si articolul-pereche Puterea gandului I din sectiunea Cum aplicam ce am invatat.

Despre Chakre


      Am vorbit intr-unul din articolele anterioare despre campul bioenergetic din jurul corpului si cum acesta face schimb energetic cu mediul si alte fiinte prin intermediul chakrelor. Ce sunt chakrele?
       Ca si concept ele provin din traditia tantrica indiana, unde "CHAKRA" inseamna " roata care se invarte". Prin rotirea lor, chakrele formeaza un vartej energetic, ca o palnie, care produce vid in mijloc si drept urmare absoarbe energia in interiorul corpului.Poate absorbi orice forma de energie: microunde, lumina- cu tot spectrul de vibratii (culorile), emotii ale celor cu care venim in contact, chiar si ganduri ( pt ca si acestea sunt tot vibratii energetice). De aceea am spus ca biocampul face schimb energetic, dar si informational cu exteriorul. Sunt ca un fel de "motor eteric" care, inversand sensul de functionare, radiaza energie in exterior, ganduri, emotii, tot tacamul. Le putem vedea ca pe niste porti de acces energetic care au rolul de a regla schimbul energetic intre entitate si mediu.
     
    Fiecare chakra rezoneaza pe o anumita frecventa de vibratie, care este chiar frecventa corespunzatoare unei culori din spectrul luminii vizibile. De asemenea fiecarei chakre ii putem asocia un organ al corpului cu care rezoneaza pe aceeasi frecventa.
        Chakrele, traditional in numar de 7, sunt dispuse pe verticala, in linie dreapta pe mijlocul corpului; daca o chakra nu este sincronizata cu restul se poate bloca sau chiar inchide, afectand organele pe care le guverneaza, fapt ce duce la manifestarea unor boli si afectiuni in plan fizic. De asemenea poate afecta si chakrele invecinate, care se pot si ele desincroniza, si rezulta o reactie in lant cu efecte din cele mai rele. O chakra este desincronizata cand fie este hiperactiva, fie subactiva sau este infundata/blocata, iar asta se resimte la nivel fizic, emotional dar si psihic. Motivul principal pt care trebuie sa ai grija ca chakrele sa fie in permamenta sincronizate si energizate este armonia intre minte corp si spirit , unica solutie pentru a avea o viata sanatoasa si echilibrata. Autocontrolul mental si o dieta sanatoasa nu sunt suficiente pentru a te hrani energetic. Doar chakrele te pot ajuta sa te echilibrezi in intregime, ca tu, cu totul, sa fii in armonie.
    In ordine, de sus in jos, chakrele sunt :

 1. Sahasrara(Spiritualitate)- chakra din crestetul capului, asociata cu culoarea alb sau violet; este chakra constiintei superioare, si a trezirii spirituale; organul asociat ei este glanda pineala, numita si organul sufletului. Poate conferi puteri oculte.
 2. Ajna(Intuitie)- chakra din mijlocul fruntii, numita si "al treilea ochi", are legatura cu constiinta vizuala si perceptiva dar si cu intuitia; culoare asociat este violet, iar organul asociat este glanda pituitara. Poate conferi puteri mentale.
 3. Vishuddha (Expresivitate)- chakra localizata in zona gatului are legatura cu exprimarea, fluiditatea, independenta. Culoarea asociata este albastru, iar organul asociat este glanda tiroida.
 4. Anahata(Iubire si Sanatate)- chakra localizata in dreptul inimii are legatura cu iubirea, compasiune, devotament dar si cu starea de sanatate, imunitate si stress si cu reincarnarea; culoarea asociata este verde si organul corespondent este glanda timus
 5. Manipura ( Putere sau Ego)- chakra plexului solar, este asociata sistemului digestiv si culorii galben; are legatura cu cresterea/dezvoltarea atat fizica cat si spirituala, puterea, ego-ul.
 6. Swadhisthana (Sex)- chakra  sacrala care guverneaza dorinta sexuala, nevoile de baza, fericirea; culoarea este portocaliu si este asociata evident cu organele reproducatoare.
 7. Muladhara(Supravietuire)- chakra radacinii, numita astfel pt ca e localizata la baza coloanei vertebrale, are legatura cu supravietuirea, nevoile primare, raspunsul de tipul "lupta sau fugi"dar si cu imunitatea. Organele asociate sunt glandele suprarenale iar culoarea asociata este rosu.
Astea sunt chakrele si ele guverneaza fiecare aspect major din viata noastra; cand cineva manifesta o lipsa sau un exces a oricaruia din aspectele de mai sus, este din cauza dezechilibrului chakrei respective.
    Chakrele pot fi energizate, adica reincarcate energetic exact ca bateriile!Iata cateva modalitati:
 • cum fiecare chakra rezoneaza cu o anumita culoare, purtand haine in culoarea respectiva iti poti reenergiza chakra respectiva; o baie cu saruri aromate colorate, cristale in culorile respective, etc; orice forma de cromatoterapie are acelasi efect.
 • stand la soare (pentru ca lumina solara este un mix de mai multe energii si este sursa principala pt viata)
 • mancand alimente in culoarea respectiva
 • masajul Reiki
  Oricum ar fi, tineti minte ca chakrele sunt interdependente, trebuie sa ai grija de toate ca un ansamblu, nu va concentrati doar pe una in special. Acesta idee a intregului in care toate partile sunt interdependente si nici una nu trebuie neglijata este teribil de marginalizat in societatea si mentalitatea moderna. Punem prea mult accent pe independenta si prea putin pe interdependenta. 
   In concluzie, priviti chakrele ca un ansamblu de puncte energetice legate intre ele si parte a campului bioenergetic care la randul sau este o componenta a fiintei voastre fizice, mentale si spirituale, ce trebuie mentinuta in armonie si echilibru permanent.
Daca doriti mai multe detalii, vizionati clipul Chakrele pe Youtube.

Pentru a  afla cum poti transpune in practica informatiile din acest articol, citeste neaparat si articolul-pereche Chakra din sectiunea Cum aplicam ce am invatat.

Energiile subtile


    Am vorbit intr-unul din articolele anterioare despre energiile subtile si am promis sa revin asupra subiectului. Ce sunt energiile subtile?  Conform doctorului W. Tiller, " toate acele forme de energie care nu sunt in prezent recunoscute de fizica pot fi grupate in categoria energie subtila". Doua forme principale de energie subtila au fost studiate empiric pana acum: energia mentala si energia spirituala sau bioenergia. Spun empiric pentru ca stiinta oficiala refuza sa le recunoasca prezenta si sa le cerceteze sistematic( din motive despre care vom vorbi ulterior) deci informatiile provin din experimente, observatii directe si relatari ale persoanelor implicate.
Dr. Tiller se ocupa de " toate fenomenele paranormale legate de focusarea dirijata a intentiei umane, precum psihokinetica, clarviziunea, vederea la distanta, etc" care au legatura cu energia psihica sau mentala. Acestea sunt supuse unor experimente stiintifice riguroase, iar concluziile trase sunt elocvente: "studiile preliminare indica ca aceste energii subtile cumva au efect direct si cuantificabil asupra campurilor electric si magnetic ale corpului uman". Deci cu alte cuvinte , aceste forte exista si au efect aspra lumii naturale, fizice. Lumea fenomenelor paranormale este fascinanta dar nu voi intra in detalii, deoarece voi lasa expertii sa va explice (mult mai convingator decat o pot face eu) in documentarul " Ceva necunoscut face ceva ce noi nu intelegem"

(cu multumiri doamnei Adina Amironesei, autoarea blogului universul meu).


      Asta este probabil forma cea mai mediatizata de energie subtila, dar mai este inca una , mult mai importanta, despre care vom vorbi in continuare: energia spirituala , energia vietii sau bioenergia.
   Fac precizarea ca energia spirituala (sau Spiritul) nu trebuie confundata (cum adesea se intampla) cu energia mentala. In timp ce energia mentala este forta motrice a psihicului, actionand asupra entitatilor psihice (gandurile), energia spirituala este vazuta ca un continuum care uneste corpul si mintea, o forta universala care curge in si intre toate fiintele vii, diferentiandu-le astfel de obiectele non-vii. Este esenta vitalismului, doctrina filozofica bazata pe convingerea ca viata are o calitate independenta de legile fizicii si chimiei, un suflet imaterial. Vitalismul se opune naturalismului, centrat pe ideea ca doar lumea naturala (fizica) exista. Naturalismul este inca ideea de baza a stiintei oficiale si in prezent.
 

     Bioenergia este energia continuta in organismele biologice vii.Ea formeaza un camp bioenergetic inauntrul si in jurul corpului nostru fizic, vizibil cu ceva antrenament si mai binecunoscut ca "aura". Aceasta energie creatoare poarta multe nume, in functie de cultura din care provine, cele mai cunoscute fiind: prana (India), Qi sau Ki( China/Japonia), energie vitala,kundalini, energie subtila, energie astrala, toate insemnand acelasi lucru. La fel si campul bioenergetic se mai numeste si aura, corp energetic, dublu eteric, etc.      


   Campul nostru energetic nu este static, ci se afla intr-un schimb permanent de energie si informatie cu mediul inconjurator si cu alte fiinte vii. Da, facem schimb energetic si cu natura! Nu ati observat ca atunci cand va aflati in mijlocul naturii cateva zile sau dupa o plimbare in parc primavara cand infloresc copacii va simtiti relaxati si plini de energie? Este pentru ca campul vostru bioenergetic s-a conectat la cel din jur si si-a umplut bateriile cu energie. Reincarcarea energetica se poate face si de la soare sau de la apa; da, de aia ne place la mare! Apropo de asta, cand admiram peisajul, cand ceva este perceput ca frumos, inseamna ca ne-am conectat energetic la acel ceva, si vibreaza pe frecventa noastra, deci primim energie de la el. Mai ales copacii sunt mari generatori de energie si buni donatori pentru fiintele umane ( asta e motivul pt care ne plac copacii).
    Campul nostru energetic se conecteaza de asemenea la energia universului, o legatura astrala care ofera mult mai multa energie decat putem gasi in jur. Si da, exista deci o legatura energetica invizibila intre toate lucrurile din acest univers , universul insesi si noi; asta da un nou inteles expresiei ca suntem o particica din cosmos... Despre energia universala si conexiunea noastra cu universul vom mai vorbi si alta data.
   Cum campul nostru energetic este deschis, flexibil si poros, suntem susceptibili a fi influentati de energiile altor fiinte din jur, asta in cazul in care nu detinem un bun autocontrol si grad de constientizare. Si, indiferent cat de constienti am fi de asta, intr-o anumita masura, ii influentam si noi pe ceilalti, deci aveti grija ce fel de influenta exercitati asupra altora! Oamenilor le place sa creada ca lumea va fi la fel si fara ei, dar nu e asa! Oamenii interactioneaza si  toti ar avea o viata complet diferita fara intercatiunea cu tine. Intr-un sens foarte concret, toti co-cream impreuna realitatea in care traim, influentandu-ne reciproc si omenirea in ansamblu. Deci fiecare dintre noi este responsabil de situatia in care suntem si o poate schimba intr-un sens sau altul.
      Un mod gresit de a-ti obtine energia este de a o fura de la alti oameni: vampirismul energetic este si a fost mereu o problema serioasa, dar asta este subiect pentru alta data; va spun doar cum sa va feriti- devenind constienti de el si ascultandu-va intuitia.

            Bioenergia este o forta neutra in sine, sunt sentimentele si gandurile noastre ,aplicate acestui camp, cele care determina daca influenta noastra asupra altora este pozitiva sau negativa.

   Bioenergia este mai bine cunoscuta noua prin aplicatiile ei practice in viata de zi cu zi:
 • masajul reiki- ajuta la deblocarea si resincronizarea centrilor energetici
 • diagnosticarea starii de sanatate folosind diverse metode pe baza de bioenergie
 • vindecarea bolilor prin bioenergie-exista o multitudine de practici si metode de la acupunctura pana la oameni-vindecatori care sunt adesea persoane obisnuite dar dotate cu capacitati extraordinare de a-si manipula si concentra bioenergia pe care o transmit bolnavului prin simpla atingere.
    Cum se produc aceste interactiuni energetice? Campul nostru bioenergetic are o serie de 7 centri energetici, adevarate porti de tranzit, care regleaza absorbtia/emisia de energie a corpului in raport cu exteriorul. Ele se numesc CHAKRA si sunt dispuse vertical de-a lungul liniei mediene a corpului. Despre ele voi vorbi mai larg in articolul dedicat.
   Am vorbit despre forma concreta, perceptibila a acestei energii, dar exista si o forma mai abstracta de manifestare, despre care majoritatea nici nu discuta: Spiritul. Ce este sufletul? Unul dintre marile mistere ale vietii, desi cu totii il putem percepe, nimeni nu a gasit inca o explicatie satisfacatoare. La nivel individual il putem identifica cu Constiinta de sine, la nivel general este Divinitatea, Constiinta Universala. In esenta, este forta creatoare primordiala din univers. O particica din ea se regaseste in orice fiinta vie: oamenii au constiinta , planeta noastra are constiinta pt ca si ea este vie, universul insusi are constiinta, pt ca da, oameni buni, este viu!!  Este poate o idee cam greu de digerat pt multi si promit sa revin asupra ei cu alta ocazie, acum trebuie sa inchei ca iarasi am scris un articol fooarte lung. Sunt multe de vorbit pe tema energiei, a spiritului, constiintei universale, voi aborda mai pe larg si in alte articole viitoare. Pe curand!

Pentru a  afla cum poti transpune in practica informatiile din acest articol, citeste neaparat si articolul-pereche Energiile subtile din sectiunea Cum aplicam ce am invatat.

Izgonirea feminitatii 
  
A fost odata ca niciodata cand energia Feminina si cea Masculina erau in armonie si domneau peste o lume frumoasa. Dar apoi femeile au fost izgonite si lumea s-a prabusit in haos. Alungarea feminitatii, a Divinului Feminin din viata si constiinta oamenilor a insemnat o ruptura fara precedent, un dezechilibru energetic teribil, care a intunecat istoria omenirii, marcata de violenta si suferinta de atunci incolo. Schimbari climatice, foamete, saracie, razboi si teroare, opresiune sunt semnele distinctive ale unei lumi dominate de energia masculina scapata de sub control.
    Este o poveste emotionanta despre o lume in care exista pace, grija pt celalat, echilibru si respect. Un EDEN distrus, care a fost aruncat in razboi, diviziune, subjugarea femeilor culminand acum cu iminenta distrugere a biosferei.
   Izgonirea feminitatii nu a insemnat doar asuprirea femeilor- pornind de la abuz sexual pina la asuprire financiara- ci chiar eliminarea Sacrului Feminin din constiinta colectiva. Am uitat cu totul chiar si ca a existat o vreme cand femeile erau tratate altfel, cand energia feminina era parte din viata noastra zilnica dar mai ales spirituala.
    Spiritualitatea feminina este la fel de valabila ca si cea masculina. Este centrata pe cultul Zeitei (Gaia, zeita-mama, cea care da viata, ingrijeste, alina, iubeste, protejeaza, vindeca), iar miturile si ritualurile ei sunt axate pe perceptia femeilor asupra corpurilor lor si a proceselor prin care trec de-alungul vietii. Aceste lucruri sunt ingropate adanc in memoria noastra ancestrala, deliberat ascunse acolo pt a putea mentine starea de fapt a lumii actuale. Dar povestile demult uitate incep incet-incet sa revina la lumina prin intermediul femeilor care incep sa devina constiente de ele insele si de puterea formidabila ce zace inlauntrul lor. Prin femeile-vindecator, prin reluarea vechilor ritualuri ale Zeitei, constiinta colectiva incepe sa isi reaminteasca. Energia feminina se reintoarce in noi, pentru a restabili balanta energetica. Femeile isi cheama vechii parteneri sa evolueze impreuna in armonie si sa vindece aceasta lume bolnava si sfasiata. In cultura vestica, in cea traditionalista ori in lumea a treia, forta motrice a schimbarii o reprezinta femeile. Ies in fata nu cu furie si violenta, ci cu dragoste, rabdare, intelegere si un refuz absolut de a mai ceda in fata vechilor modele de dominatie masculina. Spiritualitatea feminina, Divinul feminin, se manifesta din nou pt a re-crea  lumea asa cum o vad femeile: unde ingrijirea nu dominatia este principalul.
   Dar cum putem regasi echilibrul cand ideile ce stau la baza religiilor majore ale lumii sunt incontestabil patriarhale? La nivel psihologic, adesea m-am intrebat ce impact are asupra femeilor faptul ca sunt invatate de mici ca Dumnezeu este barbat si singura cale de acces catre El este printr-un preot, pastor, cardinal sau rabin barbat. Devine dificil daca nu imposibil, pt o femeie sa accceseze una din cele mai mari puteri ale ei, intuitia- prin care primeste indrumare de la Divinitate , si sa mai aiba si puterea sa o urmeze, daca ea crede ca nu are capacitatea sa faca asa ceva. Daca nu a vazut imagini ale femeii ca Zeita sau auzit povesti despre alte femei care au avut o legatura directa cu Dumnezeu, cu spiritul, sarcina ii este imposibila.Daca mai adaugi si lipsa Divinului Feminin din istorie si scripturile care dau instructiuni clare ca femeile sa fie controlate si reduse la tacere, rezultatul este clar. Astazi fiecare femeie isi pune teribila intrebare: sa urmeze calea traditiei, acceptand subjugarea sau sa se aventureze in afara structurilor psihologic-spirituale ce au fost create cu mult timp in urma, pt a isi regasi propriul adevar?
  
  
  
       Ce s-a intamplat de fapt? In societatile arhaice, capacitatea femeii de a crea viata era considerata sacra si predomina egalitatea si respectul intre sexe. Respectul si pretuirea acordate femeii se reflecta in cultul Zeitei-Mama, considerata fiinta suprema si creatoarea vietii si a pamantului, protectoare a sa dar si a fertilitatii si iubirii. Acesta este considerat primul fel de religie aparut in umanitate. Dezvoltarea institutiilor sociale (precum clasa politica, ordinea sociala, urbanizarea, etc) s-a reflectat si in viata spirituala, in sensul ca aceste institutii noi au fost treptat acaparate de barbati care au impus o societate de tip patriarhal, detronand egalitate sexelor si aducand dominatia si conflictul in viata comunitatilor. O societate patriarhala a insemnat sfarsitul sacrului feminin si alungarea treptata a Zeitei, inlocuita de Divinitati masculine. Femeia si capacitatea ei de a da viata, considerate odinioara sacre, erau o amenintare la adresa noii clase aflate la putere- preotii si conducatorii politici, care erau cu totii barbati. Asa incat sacrul feminin trebuia eliminat, Zeita trebuia detronata: Spiritul divin a devenit Unicul Dumnezeu care era barbat, femeia a fost demonizata, fiind acuzata de pacatul originar; femeia, initial datatoare de viata, devenise acum inamicul. Nasterea, considerat un act mistic, plin de semnificatie, este acum acoperit de rusine si vina; Geneza ii rapeste femeii si adevarul biologic, dreptul ei primordial si motivul sacralitatii, sustinand ca barbatul este la originea vietii, femeia fiind un produs secundar al lui. Acestea sunt motivele ce vor fi invocate pentru a institui dominatia sotului asupra femeii si retragerea treptata a tutturor drepturilor detinute de femei. De aici si pana la abuz sexual si subjugare morala, psihologica si financiara a mai fost doar un pas.
 
     Lovitura decisiva pentru sacrul feminin a fost aparitia iudaismului ca religie monoteista patriarhala si scrierea Vechiului Testament. In cartea " Alfabetul si Zeita" autorul, Leonard Shlain explica cum sacrul feminin a fost alungat si patriarhatul a putut pune mana pe putere.  Vechiul Testament a fost lucrarea care a fundamentat 3 mari religii moderne, iar eficienta sa ca instrument de eliminare a principiului feminin s-a datorat atat   ideilor morale promovate  cat mai ales  faptului ca erau primele lucrari scrise prin alfabet: pentru ca aceste "invataturi" erau scrise, au fost vazute ca o expresie suprema a adevarului , fapt intarit prin regula ca oricine nu era de acord cu scrierile era ucis, asa cum s-a intamplat in Cruciade, Inchizitia, si alte razboaie religioase pana in prezent. Preotimea inclusese in categoria "vrajitoare" toate femeile invatate, liber-cugetatoare, cunoscatoare a adevarurilor vietii si a vechilor practici energetice- invatatoare, preotese, tamaduitoare, samani, medium sau oracole, iubitoare ale naturii si conectate la energiile sale. Iar efectele propagandei si prigonirii au dainuit peste secole: sacrul feminin a fost sters din istorie si din memoria colectiva, femeile injosite si devalorizate la stadiul de posesiuni, legatura cu natura rupta, balanta energetica rasturnata, legatura cu spiritul universal, cu Divinitatea confiscata si dogmatizata sub numele de religie oficiala.
    Si procesul nu s-a oprit la biserica. Inceputul Iluminismului si Renasterea a insemnat si inceputul sfarsitului pt dominatia religioasa; raspunsul la superstitiile si coruptia ce domina clerul a fost "rationalismul"- stiinta devenit acum noua religie, si odata cu ea credinta ferma ca lumea care se vede este tot ce exista, iar singurul mod de a o cunoaste si intelege este prin intermediul rationamentului stiintific. Focusul pe emisfera stanga a creierului, pe gandirea rationala, matematica, ne-a impiedicat in continuare sa recuperam misticismul vietii, divinul feminin si abilitatile ce vin din folosirea emisferei drepte, a energiei feminine.
     Acum, in zorii secolului 21, pe masura ce sacrul feminin revine in constiinta colectiva a oamenilor, cele doua emisfere vor incepe sa se sincronizeze la din ce in ce mai multi oameni. Gandirea holistica (cu ambele emisfere cerebrale) va revela ca adevarul se afla undeva la mijloc, unde spiritualitatea si stiinta se intrepatrund; este momentul cand creierul va putea utiliza mai mult din capacitatile sale cu mai putin efort si abilitatile psihice vor fi mult mai usor accesate.   Cand ne-am pierdut conexiunea cu sacrul feminin ne-am pierdut legatura cu intuitia naturala ce se regaseste in fiecare dintre noi. Abia acum ne dam seama de importanta starii mentale; am descoperit ca inima este inteligenta si este centrul campului electromagnetic toroidal care inconjoara corpul si pe care il numim aura.
   Ambele  sexe isi suprima energia feminina din ei pt ca nu ii acorda nici o atentie. Acesta este un mod foarte rigid, masculin, de a trai. Inseamna a trai doar cu mintea nu si cu inima. Atat barbatii cat si femeile pot invata cum sa simta energia feminina din ei, si cand o vor face, vor avea sentimentul ca sunt vii asa cum nu l-au mai avut pana atunci. Energia feminina este o forta foarte puternica si odata simtita este un eveniment care iti schimba viata.

    Daca doriti mai multe informatii, vizualizati documentarul "Cand Dumnezeu era femeie" sau filmul-documentar despre feminism al lui Josephine Emery.

Pentru a  afla cum poti transpune in practica informatiile din acest articol, citeste neaparat si articolul-pereche Izgonirea feminitatii din sectiunea Cum aplicam ce am invatat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...