Mesaj pentru noi toti

Sta in mainile noastre,a tuturor puterea de a defini cine suntem si cum vrem sa fim. Putem sa transformam lumea in care traim in raiul ce a fost odata, un loc al armoniei, pacii si prosperitatii pentru toate fiintele vii. Ne lipsesc doar informatiile necesare, acele adevaruri esentiale pe care le stiam candva dar le-am uitat si care, odata scoase la lumina, vor constitui scanteia ce va lumina drumul catre Noua Lume. Acesta este mesajul ce trebuie sa ajunga in inimile tuturor.

Despre Chakre


      Am vorbit intr-unul din articolele anterioare despre campul bioenergetic din jurul corpului si cum acesta face schimb energetic cu mediul si alte fiinte prin intermediul chakrelor. Ce sunt chakrele?
       Ca si concept ele provin din traditia tantrica indiana, unde "CHAKRA" inseamna " roata care se invarte". Prin rotirea lor, chakrele formeaza un vartej energetic, ca o palnie, care produce vid in mijloc si drept urmare absoarbe energia in interiorul corpului.Poate absorbi orice forma de energie: microunde, lumina- cu tot spectrul de vibratii (culorile), emotii ale celor cu care venim in contact, chiar si ganduri ( pt ca si acestea sunt tot vibratii energetice). De aceea am spus ca biocampul face schimb energetic, dar si informational cu exteriorul. Sunt ca un fel de "motor eteric" care, inversand sensul de functionare, radiaza energie in exterior, ganduri, emotii, tot tacamul. Le putem vedea ca pe niste porti de acces energetic care au rolul de a regla schimbul energetic intre entitate si mediu.
     
    Fiecare chakra rezoneaza pe o anumita frecventa de vibratie, care este chiar frecventa corespunzatoare unei culori din spectrul luminii vizibile. De asemenea fiecarei chakre ii putem asocia un organ al corpului cu care rezoneaza pe aceeasi frecventa.
        Chakrele, traditional in numar de 7, sunt dispuse pe verticala, in linie dreapta pe mijlocul corpului; daca o chakra nu este sincronizata cu restul se poate bloca sau chiar inchide, afectand organele pe care le guverneaza, fapt ce duce la manifestarea unor boli si afectiuni in plan fizic. De asemenea poate afecta si chakrele invecinate, care se pot si ele desincroniza, si rezulta o reactie in lant cu efecte din cele mai rele. O chakra este desincronizata cand fie este hiperactiva, fie subactiva sau este infundata/blocata, iar asta se resimte la nivel fizic, emotional dar si psihic. Motivul principal pt care trebuie sa ai grija ca chakrele sa fie in permamenta sincronizate si energizate este armonia intre minte corp si spirit , unica solutie pentru a avea o viata sanatoasa si echilibrata. Autocontrolul mental si o dieta sanatoasa nu sunt suficiente pentru a te hrani energetic. Doar chakrele te pot ajuta sa te echilibrezi in intregime, ca tu, cu totul, sa fii in armonie.
    In ordine, de sus in jos, chakrele sunt :

  1. Sahasrara(Spiritualitate)- chakra din crestetul capului, asociata cu culoarea alb sau violet; este chakra constiintei superioare, si a trezirii spirituale; organul asociat ei este glanda pineala, numita si organul sufletului. Poate conferi puteri oculte.
  2. Ajna(Intuitie)- chakra din mijlocul fruntii, numita si "al treilea ochi", are legatura cu constiinta vizuala si perceptiva dar si cu intuitia; culoare asociat este violet, iar organul asociat este glanda pituitara. Poate conferi puteri mentale.
  3. Vishuddha (Expresivitate)- chakra localizata in zona gatului are legatura cu exprimarea, fluiditatea, independenta. Culoarea asociata este albastru, iar organul asociat este glanda tiroida.
  4. Anahata(Iubire si Sanatate)- chakra localizata in dreptul inimii are legatura cu iubirea, compasiune, devotament dar si cu starea de sanatate, imunitate si stress si cu reincarnarea; culoarea asociata este verde si organul corespondent este glanda timus
  5. Manipura ( Putere sau Ego)- chakra plexului solar, este asociata sistemului digestiv si culorii galben; are legatura cu cresterea/dezvoltarea atat fizica cat si spirituala, puterea, ego-ul.
  6. Swadhisthana (Sex)- chakra  sacrala care guverneaza dorinta sexuala, nevoile de baza, fericirea; culoarea este portocaliu si este asociata evident cu organele reproducatoare.
  7. Muladhara(Supravietuire)- chakra radacinii, numita astfel pt ca e localizata la baza coloanei vertebrale, are legatura cu supravietuirea, nevoile primare, raspunsul de tipul "lupta sau fugi"dar si cu imunitatea. Organele asociate sunt glandele suprarenale iar culoarea asociata este rosu.
Astea sunt chakrele si ele guverneaza fiecare aspect major din viata noastra; cand cineva manifesta o lipsa sau un exces a oricaruia din aspectele de mai sus, este din cauza dezechilibrului chakrei respective.
    Chakrele pot fi energizate, adica reincarcate energetic exact ca bateriile!Iata cateva modalitati:
  • cum fiecare chakra rezoneaza cu o anumita culoare, purtand haine in culoarea respectiva iti poti reenergiza chakra respectiva; o baie cu saruri aromate colorate, cristale in culorile respective, etc; orice forma de cromatoterapie are acelasi efect.
  • stand la soare (pentru ca lumina solara este un mix de mai multe energii si este sursa principala pt viata)
  • mancand alimente in culoarea respectiva
  • masajul Reiki
  Oricum ar fi, tineti minte ca chakrele sunt interdependente, trebuie sa ai grija de toate ca un ansamblu, nu va concentrati doar pe una in special. Acesta idee a intregului in care toate partile sunt interdependente si nici una nu trebuie neglijata este teribil de marginalizat in societatea si mentalitatea moderna. Punem prea mult accent pe independenta si prea putin pe interdependenta. 
   In concluzie, priviti chakrele ca un ansamblu de puncte energetice legate intre ele si parte a campului bioenergetic care la randul sau este o componenta a fiintei voastre fizice, mentale si spirituale, ce trebuie mentinuta in armonie si echilibru permanent.
Daca doriti mai multe detalii, vizionati clipul Chakrele pe Youtube.

Pentru a  afla cum poti transpune in practica informatiile din acest articol, citeste neaparat si articolul-pereche Chakra din sectiunea Cum aplicam ce am invatat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...