Mesaj pentru noi toti

Sta in mainile noastre,a tuturor puterea de a defini cine suntem si cum vrem sa fim. Putem sa transformam lumea in care traim in raiul ce a fost odata, un loc al armoniei, pacii si prosperitatii pentru toate fiintele vii. Ne lipsesc doar informatiile necesare, acele adevaruri esentiale pe care le stiam candva dar le-am uitat si care, odata scoase la lumina, vor constitui scanteia ce va lumina drumul catre Noua Lume. Acesta este mesajul ce trebuie sa ajunga in inimile tuturor.

Energiile subtile


    Am vorbit intr-unul din articolele anterioare despre energiile subtile si am promis sa revin asupra subiectului. Ce sunt energiile subtile?  Conform doctorului W. Tiller, " toate acele forme de energie care nu sunt in prezent recunoscute de fizica pot fi grupate in categoria energie subtila". Doua forme principale de energie subtila au fost studiate empiric pana acum: energia mentala si energia spirituala sau bioenergia. Spun empiric pentru ca stiinta oficiala refuza sa le recunoasca prezenta si sa le cerceteze sistematic( din motive despre care vom vorbi ulterior) deci informatiile provin din experimente, observatii directe si relatari ale persoanelor implicate.
Dr. Tiller se ocupa de " toate fenomenele paranormale legate de focusarea dirijata a intentiei umane, precum psihokinetica, clarviziunea, vederea la distanta, etc" care au legatura cu energia psihica sau mentala. Acestea sunt supuse unor experimente stiintifice riguroase, iar concluziile trase sunt elocvente: "studiile preliminare indica ca aceste energii subtile cumva au efect direct si cuantificabil asupra campurilor electric si magnetic ale corpului uman". Deci cu alte cuvinte , aceste forte exista si au efect aspra lumii naturale, fizice. Lumea fenomenelor paranormale este fascinanta dar nu voi intra in detalii, deoarece voi lasa expertii sa va explice (mult mai convingator decat o pot face eu) in documentarul " Ceva necunoscut face ceva ce noi nu intelegem"

(cu multumiri doamnei Adina Amironesei, autoarea blogului universul meu).


      Asta este probabil forma cea mai mediatizata de energie subtila, dar mai este inca una , mult mai importanta, despre care vom vorbi in continuare: energia spirituala , energia vietii sau bioenergia.
   Fac precizarea ca energia spirituala (sau Spiritul) nu trebuie confundata (cum adesea se intampla) cu energia mentala. In timp ce energia mentala este forta motrice a psihicului, actionand asupra entitatilor psihice (gandurile), energia spirituala este vazuta ca un continuum care uneste corpul si mintea, o forta universala care curge in si intre toate fiintele vii, diferentiandu-le astfel de obiectele non-vii. Este esenta vitalismului, doctrina filozofica bazata pe convingerea ca viata are o calitate independenta de legile fizicii si chimiei, un suflet imaterial. Vitalismul se opune naturalismului, centrat pe ideea ca doar lumea naturala (fizica) exista. Naturalismul este inca ideea de baza a stiintei oficiale si in prezent.
 

     Bioenergia este energia continuta in organismele biologice vii.Ea formeaza un camp bioenergetic inauntrul si in jurul corpului nostru fizic, vizibil cu ceva antrenament si mai binecunoscut ca "aura". Aceasta energie creatoare poarta multe nume, in functie de cultura din care provine, cele mai cunoscute fiind: prana (India), Qi sau Ki( China/Japonia), energie vitala,kundalini, energie subtila, energie astrala, toate insemnand acelasi lucru. La fel si campul bioenergetic se mai numeste si aura, corp energetic, dublu eteric, etc.      


   Campul nostru energetic nu este static, ci se afla intr-un schimb permanent de energie si informatie cu mediul inconjurator si cu alte fiinte vii. Da, facem schimb energetic si cu natura! Nu ati observat ca atunci cand va aflati in mijlocul naturii cateva zile sau dupa o plimbare in parc primavara cand infloresc copacii va simtiti relaxati si plini de energie? Este pentru ca campul vostru bioenergetic s-a conectat la cel din jur si si-a umplut bateriile cu energie. Reincarcarea energetica se poate face si de la soare sau de la apa; da, de aia ne place la mare! Apropo de asta, cand admiram peisajul, cand ceva este perceput ca frumos, inseamna ca ne-am conectat energetic la acel ceva, si vibreaza pe frecventa noastra, deci primim energie de la el. Mai ales copacii sunt mari generatori de energie si buni donatori pentru fiintele umane ( asta e motivul pt care ne plac copacii).
    Campul nostru energetic se conecteaza de asemenea la energia universului, o legatura astrala care ofera mult mai multa energie decat putem gasi in jur. Si da, exista deci o legatura energetica invizibila intre toate lucrurile din acest univers , universul insesi si noi; asta da un nou inteles expresiei ca suntem o particica din cosmos... Despre energia universala si conexiunea noastra cu universul vom mai vorbi si alta data.
   Cum campul nostru energetic este deschis, flexibil si poros, suntem susceptibili a fi influentati de energiile altor fiinte din jur, asta in cazul in care nu detinem un bun autocontrol si grad de constientizare. Si, indiferent cat de constienti am fi de asta, intr-o anumita masura, ii influentam si noi pe ceilalti, deci aveti grija ce fel de influenta exercitati asupra altora! Oamenilor le place sa creada ca lumea va fi la fel si fara ei, dar nu e asa! Oamenii interactioneaza si  toti ar avea o viata complet diferita fara intercatiunea cu tine. Intr-un sens foarte concret, toti co-cream impreuna realitatea in care traim, influentandu-ne reciproc si omenirea in ansamblu. Deci fiecare dintre noi este responsabil de situatia in care suntem si o poate schimba intr-un sens sau altul.
      Un mod gresit de a-ti obtine energia este de a o fura de la alti oameni: vampirismul energetic este si a fost mereu o problema serioasa, dar asta este subiect pentru alta data; va spun doar cum sa va feriti- devenind constienti de el si ascultandu-va intuitia.

            Bioenergia este o forta neutra in sine, sunt sentimentele si gandurile noastre ,aplicate acestui camp, cele care determina daca influenta noastra asupra altora este pozitiva sau negativa.

   Bioenergia este mai bine cunoscuta noua prin aplicatiile ei practice in viata de zi cu zi:
  • masajul reiki- ajuta la deblocarea si resincronizarea centrilor energetici
  • diagnosticarea starii de sanatate folosind diverse metode pe baza de bioenergie
  • vindecarea bolilor prin bioenergie-exista o multitudine de practici si metode de la acupunctura pana la oameni-vindecatori care sunt adesea persoane obisnuite dar dotate cu capacitati extraordinare de a-si manipula si concentra bioenergia pe care o transmit bolnavului prin simpla atingere.
    Cum se produc aceste interactiuni energetice? Campul nostru bioenergetic are o serie de 7 centri energetici, adevarate porti de tranzit, care regleaza absorbtia/emisia de energie a corpului in raport cu exteriorul. Ele se numesc CHAKRA si sunt dispuse vertical de-a lungul liniei mediene a corpului. Despre ele voi vorbi mai larg in articolul dedicat.
   Am vorbit despre forma concreta, perceptibila a acestei energii, dar exista si o forma mai abstracta de manifestare, despre care majoritatea nici nu discuta: Spiritul. Ce este sufletul? Unul dintre marile mistere ale vietii, desi cu totii il putem percepe, nimeni nu a gasit inca o explicatie satisfacatoare. La nivel individual il putem identifica cu Constiinta de sine, la nivel general este Divinitatea, Constiinta Universala. In esenta, este forta creatoare primordiala din univers. O particica din ea se regaseste in orice fiinta vie: oamenii au constiinta , planeta noastra are constiinta pt ca si ea este vie, universul insusi are constiinta, pt ca da, oameni buni, este viu!!  Este poate o idee cam greu de digerat pt multi si promit sa revin asupra ei cu alta ocazie, acum trebuie sa inchei ca iarasi am scris un articol fooarte lung. Sunt multe de vorbit pe tema energiei, a spiritului, constiintei universale, voi aborda mai pe larg si in alte articole viitoare. Pe curand!

Pentru a  afla cum poti transpune in practica informatiile din acest articol, citeste neaparat si articolul-pereche Energiile subtile din sectiunea Cum aplicam ce am invatat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...