Mesaj pentru noi toti

Sta in mainile noastre,a tuturor puterea de a defini cine suntem si cum vrem sa fim. Putem sa transformam lumea in care traim in raiul ce a fost odata, un loc al armoniei, pacii si prosperitatii pentru toate fiintele vii. Ne lipsesc doar informatiile necesare, acele adevaruri esentiale pe care le stiam candva dar le-am uitat si care, odata scoase la lumina, vor constitui scanteia ce va lumina drumul catre Noua Lume. Acesta este mesajul ce trebuie sa ajunga in inimile tuturor.

Puterea gandurilor (III)

    
    In articolul acesta vom discuta despre un ultim aspect al puterii gandurilor: gandurile noastre se conecteaza cu alte ganduri, ceea ce face ca noi toti sa fim legati unul de altul nu doar la nivelul realitatii fizice dar si la nivel mental, spiritual (sau energetic).
    Gandurile si ideile sunt transmisibile, contagioase. Un inventator are o idee si ea se raspandeste repede intre cunoscutii sai si apoi poate in intreaga lume. Mai multi oameni pot impartasi aceeasi idee, folosindu-se de experienta altora pt a creste si a evolua. In acest sens putem vedea gandurile nu ca separate, ci ca o masa compacta la care suntem toti conectati, un psihic colectiv, o minte comuna tuturor. Este un fapt din viata noastra de zi cu zi, il stim intuitiv cu totii, dar nu ne dam seama: o adunare sociala, o conferinta, un curs universitar-sunt exemple de multimi de oameni care se aduna impreuna pt ca impartasesc aceleasi idei, emotii, pareri ca si ceilalti de acolo; sunt gandurile lor comune cele care ii leaga si ii agrega!
     Acest lucru se aplica nu doar pentru ganduri ci si pentru emotii, care sunt mult mai puternice. Ele te conduc prin viata, te motiveaza, iti controleaza deciziile. Legaturile emotionale intre oameni sunt mult mai puternice decat cele ideatice. Ele pot face multimi de oameni sa actioneze ca un singur individ, vezi cazul unui miting sau al unei revolutii.
    Dr. R. Sheldrake spunea ca mintea umana este un camp energetic-informational care nu se reduce la interiorul craniului, ci se revarsa in afara corpului fizic. Tot el afirma ca mintile noastre sunt interconectate in retele vaste formand o minte comuna, extinsa spatial dar si temporal prin conexiuni infinite, iar in interiorul creierului nostru este localizata doar o parte din aceasta. Psihicul colectiv il vede deci ca  un "camp mental", care este o forma de " camp morfic" ce se extinde peste toti membrii grupului social, chiar si cand unii membri sunt departe de grup; campul nu se destrama, se intinde, si astfel indivizii raman conectati la distanta. Asa considera el ca se poate explica de exemplu telepatia.

    Pare SF nu-i asa? Pana de curand omenirea a crezut ca ne putem conecta intre noi doar prin corpurile noastre fizice. Am presupus ca experientele traite si gandurile avute sunt 100% izolate de ale celorlalti. Dar nu e asa. Suntem asa de interconectati mental ca nu iti vine sa crezi! La fel si animalele au o astfel de conexiune, cel putin cu membrii propriei specii, daca nu si cu alte specii. Poate fi adevarat? Da! Fizica cuantica  demonstreaza ca in profunzimea ei, la nivel subatomic, toata materia este interconectata si ca urmare, orice actiune asupra unui punct se raspandeste asupra intregului, asa cum se intampla in orice camp. Mintile noastre sunt campuri energetice si sunt conectate asemenea particulelor cuantice intr-un mare camp mental universal. De ce ne vine greu sa credem? Desi folosim in practica ficica cuantica, noi suntem tributari, la nivel de conceptie, fizicii newtoniene care ne face sa credem ca suntem separati unii de altii.

Aceasta descoperire are doua implicatii majore:
          In primul rand, daca mintea noastra are o constiinta de sine si ea este parte a unei minti universale, colective, atunci rezulta ca exista un camp al constiintei colective, mai exact o Constiinta universala, inteligenta. Un Dumnezeu. Acesta este un alt Adevar Uitat. Problema este delicata, dar se pare ca si in lumea academica se vorbeste din ce in ce mai des de constiinta universala, pornind de la fizica cuantica. Daca constiinta noastra este o particica a constiintei universale, de ce nu suntem constienti de existenta ei? Pentru ca legatura noastra cu constiinta divina, a universului, se face prin intermediul subconstientului!
    Dr. Dumitru Constantin Dulcan avanseaza in "inteligenta materiei" o alta explicatie: exista o inteligenta divina, universala, care coordoneaza viata tuturor fiintelor vii non-inteligente si a materiei non-vii direct de la Sursa, centralizat, in timp ce omului, dotat cu constiinta de sine si cu inteligenta proprie, i s-a dat liberul arbitru. Pornind in aventura cunoasterii, el s-a deconectat voluntar de la reteaua spirituala, mentala a universului, in care doar plantele si animalele mai sunt conectate. De aceea el a uitat in timp de existenta sursei, de legile retelei universale si cum functioneaza ea si cel mai important de faptul ca si el a fost parte integranta, si de aici decurge bineinteles criza spirituala in care se afla omenirea in prezent.
  In acest context ce relatie exista intre elementele psihice?  Creierul este instrumentul constiintei si constiinta nu este un produs al activitatii creierului, asa cum se crede in prezent! Constiinta este cea care construieste creierul, ea construieste si corpul si ne dirijeaza viata. Constiinta este forta creatoare din univers, ea creeaza si materia si viata, totul. Asta explica relatarile celor care au avut experiente de moarte clinica(cum de pot vedea si gandi cand ochii sunt inchisi iar creierul e mort), visele lucide, calatoriile astrale, etc. De asemenea, creierul este interfata intre corp si mintea divina, un receptor-decodor al informatiei transcedentale; legatura se face, am mai spus prin subconstient.
      A doua implicatie majora a faptului ca suntem toti parte a unei constiinte colective este faptul ca noi, impreuna, ne cream propria realitate colectiva. Va amintiti cand am spus ca fiecare isi creeaza propria realitate? La fel este si la nivel de grup: suntem toti o specie, si ca specie cream impreuna, co-cream lumea in care traim, cu toate nenorocirile ei. Toti, fiecare dintre noi, este participant si deci responsabil de toate necazurile noastre, oriunde apar ele pe planeta!
 
Nu suntem indivizi izolati, ci suntem un tot unitar, legati mental si spiritual intre noi. Asa ca nu mai dati vina pe liderii politici, pe corporatiile transnationale, pe "altii"! Noi suntem "altii", e responsabilitatea noastra sa actionam impreuna, ca grup, sa schimbam situatia. Nu va mai izolati de semenii vostri, nu mai puneti accentul pe independenta si individualitate, acceptati interdependenta noastra si puneti accentul pe unitate!
    Si mai ales, fiti perfect constienti de faptul ca orice gand negativ, orice sentiment de teama, de ura, frustrare etc., se proiecteaza in afara voastra, direct in constiinta colectiva! Orice ganditi/simtiti rau va face voua rau, dar mai mult, le faceti tuturor rau, lumii intregi. Si reciproca e valabila, si pe voi va afecteaza suferinta si rautatea aruncate in mintea colectiva de altii! De aceea se spune ca lumea este asa cum o ganditi!  Deci ganditi de bine, de dragul nostru, al vostru, al tuturor !



De unde m-am inspirat si ce va recomand sa cititi/vizionati:
"Mintea extinsa"-conferinta sustinuta de dr. Rupert Sheldrake
"Thoughts"-videoclip din seria Spirit Science
"Inteligenta materiei"- autor  D.C. Dulcan
"Kymatica"-film documentar

Pentru a  afla cum poti transpune in practica informatiile din acest articol, citeste neaparat si articolul-pereche Puterea gandului III din sectiunea Cum aplicam ce am invatat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...