Mesaj pentru noi toti

Sta in mainile noastre,a tuturor puterea de a defini cine suntem si cum vrem sa fim. Putem sa transformam lumea in care traim in raiul ce a fost odata, un loc al armoniei, pacii si prosperitatii pentru toate fiintele vii. Ne lipsesc doar informatiile necesare, acele adevaruri esentiale pe care le stiam candva dar le-am uitat si care, odata scoase la lumina, vor constitui scanteia ce va lumina drumul catre Noua Lume. Acesta este mesajul ce trebuie sa ajunga in inimile tuturor.

Legile universale

   
  Ce sunt legile universale? Nu sunt cu siguranta legile invatate la fizica in liceu, caci acelea descriu doar cum este alcatuita si se misca materia si energia la nivel concret, fizic. Nu ca n-ar fi corecte, dar nu sunt complete; la fel ca si legile biologiei, chimiei, psihologiei, sociologiei, etc, ele redau realitatea trunchiat,privita dintr-un unghi de vedere ingust.
   Legile universale sunt legile ansamblului, cele dupa care Totul functioneaza. Ele privesc realitatea dintr-o perspectiva panoramica si de aceea sunt formulate foarte general. Despre acestea dragilor nu va va invata nimeni si nici nu le veti gasi mentionate in vreun manual scolar. Dar le veti experimenta  cu siguranta pe propria piele, caci toti suntem parte a intregului si suntem supusi acestor legi.
  Nu am pretentia ca eu le cunosc pe toate si nici aroganta de a stabili cate sau care sunt.  Aceste legi sunt mai degraba "culese" din experienta milenara a civilizatiei umane, rezultate din observatii directe, empirice, asupra vietii, asa cum a trait-o fiecare.
   Cele de mai jos reprezinta doar cateva dintre cele mai cunoscute, prezentate in majoritatea surselor din care m-am informat.

  1. LEGEA UNITATII- afirma ca totul este interconectat in univers si provine din aceeasi sursa; universul este un intreg unitar, in care fiecare parte este legata cu toate celelalte. Nu exista separare decat acolo unde umanitatea alege sa o traiasca
  2. LEGEA VIBRATIEI-"Nimic nu sta, totul se misca, totul vibreaza". Aceasta lege sustine ca tot ce exista in univers se afla intr-o stare continua de vibratie.Universul cu tot ce cuprinde el este alcatuit din energie. Totul este energie in miscare. Materia solida este energie care vibreaza in ritm foarte lent si cu frecventa joasa, aerul are o vibratie rapida si cu frecventa inalta, iar spiritul si gandurile au o vibratie asa intensa si de rapida incat sunt imateriale, imperceptibile cu simturile.
  3. LEGEA CAUZEI SI A EFECTULUI-" Orice cauza are Efectul ei si orice efect isi are Cauza sa; totul se intampla conform acestei legi si nimic nu ii scapa".Aceasta lege prevede ca nimic nu se produce din pura intamplare, sau in afara legilor universale. Cum spune si intelepciunea populara: noi"culegem ceea ce am semanat"si "orice actiune are si o reactiune", o consecinta a sa.
  4. LEGEA CORESPONDENTEI (sau LEGEA SIMETRIEI) -"Ceea ce este sus este ca si ceea ce este jos" sau cum spunem noi romanii "precum in cer asa si pe pamant", ori expresia in engleza" as above so is below". Aceasta lege arata ca universul evolueaza pe baza simetriei; de asemenea leaga planul material-fizic de cel energetic-spiritual. Este legea pe care se bazeaza medicina naturista: tot ce se manifesta la nivelul corpului are o corespondenta in plan mental dar si energetic.
  5. LEGEA ATRACTIEI (sau LEGEA REZONANTEI)-" Ceea ce se aseamana, se aduna". Aceasta lege afirma clar ca gandurile, emotiile, convingerile noastre se materializeaza efectiv in realitatea fizica si atrag asupra noastra lucruri, persoane si evenimente de acelasi fel cu ele; mai exact, ele sunt forme de energie reala care calatoresc prin univers sub forma de unde si intra in rezonanta (vibreaza la unison) cu alte energii care sunt asemenea lor (pozitive sau negative!!). Si tot ce va vibra in rezonanta cu energia gandurilor noastre va fi atras automat in viata noastra. Asa ajungem sa experimentam si sa avem exact ceea ce gandim, simtim si credem. Mai multe despre aceasta lege am scris in postarea anterioara(link)
  6. LEGEA POLARITATII-"Totul este dublu, orice lucru are doi poli; totul are doua extreme; polii opusi au o natura identica, insa de grade diferite". Aceasta lege spune ca orice lucru are un pol opus si ca cele doua extreme sunt doar manifestari diferite ale aceleiasi chestii, iar intre cele doua exista o multime de note intermediare.
  7. LEGEA RITMULUI-"Totul se scurge in interior sau in exterior; orice lucru are durata sa- totul evolueaza apoi degenereaza". Aceasta lege arata ca totul in univers este in continua miscare si urmeaza un ritm al sau, de la nastere pana la disparitie. Aceste ritmuri stabilesc sezoanele,ciclurile,etapele de dezvoltare si tiparele. Este bine sa tinem in minte acest fapt atunci cand simtim ca numai avem rabdare si vrem ca ceva sa se intample imediat; totul are ritmul sau propriu, nu trebuie grabit, dar nici sa nu disperam ca nu se va produce! Inconstient stii asta, caci nu dai buzna pe camp sa dezgropi o samanta la fiecare 2-3 zile sa vezi daca nu a incoltit intre timp!
  8. LEGEA GENULUI(sau dualismul Yin si Yang)- sustine ca totul are un principiu masculin si unul feminin si ca acestea stau la baza intregii creatii. Ele se intrepatrund reciproc dar sunt mereu in echilibru, alcatuind intregul.

Apoi mai sunt si altele, mai des mentionate, precum:


  1. LEGEA IUBIRII-"Iubeste pe toata lumea ca pe tine insuti". Despre aceasta lege am mai vorbit
    pe larg, nu o mai reiau, aveti link aici catre articolul respectiv.
  2. LEGEA ABUNDENTEI- afirma ca universul a fost creat astfel incat fiecare sa aiba tot ce are nevoie. Dar lacomia unora a creat un dezechilibru in lume si acum multi traiesc in lipsuri si nevoi. A prospera este un drept universal pe care unii ni l-au furat. Mai multe detalii gasiti in emotionantul documentar numit chiar THRIVE (=prospera).(link).
  3. LEGEA ARMONIEI- ne spune ca universul este construit astfel incat sa fie in perfecta armonie si pace. Daca nu-l putem vedea asa si simtim ca este haotic, vom trai intr-o permanenta stare de stres si teama si vom experimenta chiar haosul pe care mintile noastre l-au creat.
  4. LEGEA CICLURILOR- afirma ca toate lucrurile au o miscare ciclica. Energia se misca in cercuri. Vietile noastre sunt alcatuite ele insele din diferite cicluri care se succed unul dupa altul.
  5. LEGEA SCHIMBARII- afirma ca totul in univers este supus schimbarii in permanenta. Singurul lucru constant in univers este indestructibilitatea energiei.
  6. LEGEA MENTALISMULUI-"totul este Spirit, Dumnezeu. Universul este o creatie mentala".Aceasta lege afirma ca orice forma de viata in intinderea cosmosului are la baza Spiritul, care este Energie Inteligenta, de o frecventa vibrationala foarte mare. Tot ce exista este rezultatul actiunii Constiintei divine. Constiinta este deci forta creatoare din univers.
   Dupa ce au citit legile fundamentale multi, cu siguranta, vor spune:" Este OK. Stiu toate astea. Le stiu, dar nu le pot aplica pentru ca nu le inteleg." Si pe buna dreptate. Secretul traducerii in practica a acestor legi trebuie invatat. Pentru asta urmam scoala vietii, a existentei noastre materiale, fizice. Ne nastem odata, de doua ori, de cate ori este nevoie pana se va produce in noi revelatia intelegerii lor. Abia atunci vom obtine diploma de absolventi.

Ce va recomand sa cititi sau sa vizionati, daca doriti mai multe informatii:
  • Documentarul THRIVE (nr. 3 din lista)
  • Documentarul Legea Rezonantei
  • Filmul-documentar Secretul
  • Culegere de texte incarcate pe Scribd "legile universului"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...