Mesaj pentru noi toti

Sta in mainile noastre,a tuturor puterea de a defini cine suntem si cum vrem sa fim. Putem sa transformam lumea in care traim in raiul ce a fost odata, un loc al armoniei, pacii si prosperitatii pentru toate fiintele vii. Ne lipsesc doar informatiile necesare, acele adevaruri esentiale pe care le stiam candva dar le-am uitat si care, odata scoase la lumina, vor constitui scanteia ce va lumina drumul catre Noua Lume. Acesta este mesajul ce trebuie sa ajunga in inimile tuturor.

Matematica,limbajul universal- partea a III-a - Cercurile si patratele constiintei umane




    Vă aduceţi aminte de Fructul Vieţii? Aceasta este baza pentru cele 13 sisteme informaţionale care ies din Floarea Vieţii, tiparul creaţional pentru tot. Astăzi vom studia cel de al treilea sistem, iar Fructul Vieţii se va revela singur in acest proces. Acest sistem se numeşte cercurile şi pătratele conştiinţei umane. Este ceea ce chinezii au numit înscrierea pătratului în cerc şi înscrierea cercului în pătrat.
   In articolul despre geometria sacra (link) am explicat că există 5 figuri geometrice, solidele platonice, din care provin şi se formează toate celelalte forme şi orice materie. V-am arătat că toate se încadrează perfect într-o sferă, fiecare atingând-o cu colţurile sale. Păi, mai există o altă formă care poate face acest lucru – este o caracteristică pe care doar unul dintre solidele platonice le are şi care o face cu adevărat specială. Este vorba despre cub – în interiorul lui poţi încadra fiecare solid platonic, unde cel puţin o margine sau un punct va atinge perfect interiorul cubului. Tăind cubul, în forme diferite poţi crea toate celelalte forme. Datorită acestei caracteristici, cubul, este în esenţă, tatăl tuturor formelor – este o formă masculină. Iar sfera este mama tuturor formelor – este o formă feminină.
   Toate nivelurile succesive de evolutie a constiintei pot fi integrate intr-o singura forma geometrica sacra, care este "patratul in cerc". Cea mai faimoasa reprezentare a sa este "Omul vitruvian" a lui Leonardo da Vinci.
     Sa vedem cum se construieste:  se traseaza noua cercuri concentrice şi se deseneaza un patrat perfect în jurul fiecaruia (fiecare latura a patratului va fi egala cu diametrul cercului circumscris lui) la fel ca în figura de mai jos. Astfel, energiile masculine (liniile care alcatuiesc patratele) sunt egale cu energiile feminine (cercurile). Fiecare cerc este la o raza distanta de celalalt.

       Se observă primul pătrat, cel mai mic dintre toate, chiar în centrul figurii. El nu este traversat de nici un cerc; acelaşi lucru este valabil şi pentru al doilea pătrat, care este de două ori mai mare ca primul. Observaţi apoi cum pătra­tele interacţionează cu cercurile - adică cum energia masculină interacţionează cu energia feminină. Al treilea pătrat începe să pătrundă în al patrulea cerc, iar al patrulea pătrat pătrunde în al cincilea cerc - energia masculina depaseste energia femininaDe ce e asta important? Păi, cercurile şi pătratele încep să se apropie de proporţia Phi. Vedeţi voi atunci când circumferinţa unui cerc este egală cu perimetrul unui pătrat atunci se ajunge la proporţia Phi. El se apropie de phi la patratul 4 cu cercul 5, dar nu este chiar phi. Apoi dinnou se pierde semnificatia si apoi, mai sus, iarasi aproximeaza phi, de data aceasta si mai exact. Si procesul se poate intinde la nesfarsit: aproape phi, apoi iese din sincronicitate si dinnou se apropie de phi, din ce in ce mai exact. Asa este si evolutia constiintei umane!
    Acum vom vorbi despre cele 3 nivele de conştiinţă primare. În esenţă ele
reprezintă cine am fost(1), cine suntem(2) şi cine vom deveni(3). Le-am denumit primul, al doilea şi al treilea ca să fie mai uşor de înţeles despre ceea ce vorbim. Vechii egipteni erau foarte preocupaţi de aceste 3 nivele şi mult din cultura lor se bazează pe această informaţie. Nivelul (1) si (3) ambele sunt egale cu phi ca raport; asta inseamna ca energia masculina este in echilibru cu energia masculina, iar spiritul este in armonie cu universul, cu dumnezeu. Noi nu suntem pe nici unul dintre ele, acum.  Noi ne aflăm la cel de al doilea nivel de conştiinţă. Ne aflăm la cel de al cincilea  pătrat relativ faţă de cel de şaselea cerc. Ne aflăm la un nivel dizarmonic şi este o chestie prin care trecem ca şi specie. Motivul pentru care este dizarmonică este că nu se apropie de proporţia Phi. Nici măcar pe departe. Nivelele dizarmonice sunt importante deoarece ele creează puntea de legatura intre nivelele armonizate, Divine. 
     Cu toate acestea, atunci când o specie se află aici, trebuie să intre şi să iasă cât mai repede posibil, altfel se vor distruge pe ei şi tot ce e în jurul lor, incredibil de repede. Puteţi vedea că acest lucru se întâmplă azi peste tot în lume, deoarece ne aflăm chiar la sfârşitul ei şi tot in jurul nostru se prăbuşeşte. Motivul pentru care ne aflam aici este ca ne mutam de la o stare de existenta la o alta, care este mult mai sus evolutiv, mai aproape de Sursa, de Dumnezeu. Este un timp foarte incitant pentru noi.     
  Deci, ceea ce a desenat Leonardo, este de fapt, primul nivel de conştiinţă. Vedeţi cum a ascuns aceste linii în desen? Dacă completezi această reţea, rezultă o reţea 8 pe 8 patratele. Este aceeaşi reţea de 64 de pătrate de la primul nivel de constiinta. Dacă măsori în raze de cerc este o reţea 8pe 8 patratele.Totuşi, cercul are o circumferinţă de 10 raze, aşa că numim acest prim nivel 8/10. Acest prim nivel este cel în care a început pentru prima dată conştiinţa să fie conştientă de sine. Cel de al doilea nivel de constiinta are 10 raze de-a lungul pătratului mare, şi cercuri cu 12 raze, aşa că îl vom numi 10/12. Aici ne aflăm noi acum. Apoi este cel de al treilea nivel de constiinta, numit chiar "Conştiinţa Christică ". Este nivelul 14/18.

       Acum, există un motiv pentru orice în geometria sacră. Nimic, absolut nimic nu se petrece fără un motiv. Totul este interconectat. Din toată gama de posibilităţi, de ce conştiinţa umană a început să fie conştientă de sine atunci când cel de al patrulea pătrat s-a armonizat cu cel de al cincilea cerc? Păi să suprapunem o secundă Fructul Vieţii peste primul nivel…ia uitaţi-vă! Se potriveşte perfect cu cel de al patrulea pătrat şi al cincilea cerc! Vedeţi perfecţiunea vieţii? Tiparul Fructului Vieţii a fost tot timpul ascuns sub acest tipar. Se suprapun perfect unul peste celălalt. Fructul Vieţii a fost terminat exact în momentul în care a apărut prima proporţie Phi, şi atunci când apare Phi, conştiinţa trebuie să se manifeste într-un mod nou.
      De-a lungul timpului, multor învăţaţi le-a fost greu să descifreze secretul din
spatele a ceea ce vrut Leonardo să spună în desenul cu Omul Vitruvian. El ne arăta conştiinţa umană. Ne aflam  candva aici, la primul nivel. Există un om care a desenat totuşi nivelul nostru actual. Da Vinci a studiat lucrările unui arhitect roman numit Vetruvius care a trăit cu 1400 de ani înaintea lui – de aici provine denumirea de Omul Vitruvian.  În acesta, cercurile şi pătratele sunt ascunse, mai puţin evidente decât în desenul lui Da Vinci. Indiferent de asta, se află acolo şi aceasta este combinaţia actuală de pătrate şi cercuri din jurul corpului nostru. Acest desen conţine şi proporţiile exacte ale MerKaBa, unul dintre cele mai importante sisteme energetice din jurul corpului uman, asemănător modului în care chakrele reprezintă unul din sistemele energetice din interiorul corpului.  Din cate stiu eu, nu exista un desen pentru al 3-lea nivel de constiinta.
       In concluzie, aşa cum am văzut din geometrie, acum ne aflăm într-o stare de existenta dizarmonică. Dar ne apropiem de finalul ei. Făcând asta, acum trecem într-o stare de existenta nouă. Trecem de la nivelul 2 de conştiinţă la cel de al treilea care se mai numeşte şi Conştiinţa Christică. Dacă privim istoria Pământului, pare că întotdeauna facem salturi aleatorii. Există întotdeauna ”piese lipsă” din lanţul evoluţiei. Oamenii de ştiinţă spun că nu au găsit toate fosilele pe când creaţionişti spun că Dumnezeu a făcut-o şi deci face parte dintr-un Plan Divin. Dar privind la ceea ce tocmai am aflat despre conştiinţă, nu este logic că evoluţionismul şi creaţionismul sunt părţi ale aceleiaşi monede?

    Conştiinţa trece prin diferite stări de existenta, apropiindu-se constant, mai aproape şi mai aproape de Divinitate, de phi. De fiecare dată când ajunge la un anumit nivel, face o schimbare biologică rapidă, în ceva nou, aşa cum facem şi noi acum. Asta este ceea ce vechii egipteni numeau înviere. Vom mai vorbi despre starea actuala a umanitatii si despre zorii unei noi ere intr-un articol dedicat.
    Inchei acesta miniserie dedicata matematicii si spiritualitatii cu un citat care zic eu ca sumarizeza toate ideile prezentate :"Matematica este limba cu care Dumnezeu a scris universul".

De unde m-am inspirat si ce va recomand sa vizionati:

1.http://elenacocis.ro/spirit-science-11-evolution/

1 comentarii:

Salut!
Pentru geometria sacră mi se par relevante conferințele lui Nassim Haramein. In special relația intre cub și sfera (nu numai pătrat și cerc, altfel ne-am limita la dimensiunea plană).
Faptul că găsim geometria sacră în modelele naturale demonstrează că există un DESIGN INTELIGENT al universului, că nu sunt toate rezultatul întâmplării. S-au aplicat aceleași modele geometrice la diverse nivele (molecular, mineral, plante, animale, om, sistem solar etc).
Peace

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...