Mesaj pentru noi toti

Sta in mainile noastre,a tuturor puterea de a defini cine suntem si cum vrem sa fim. Putem sa transformam lumea in care traim in raiul ce a fost odata, un loc al armoniei, pacii si prosperitatii pentru toate fiintele vii. Ne lipsesc doar informatiile necesare, acele adevaruri esentiale pe care le stiam candva dar le-am uitat si care, odata scoase la lumina, vor constitui scanteia ce va lumina drumul catre Noua Lume. Acesta este mesajul ce trebuie sa ajunga in inimile tuturor.

Vibratiile energetice si dimensiunile universului- partea I  Salut! Astazi vom vorbi despre un subiect mai complex - vibratii energetice si alte dimensiuni de existenta. 
  Desi este un subiect" la moda" in discutiile spirituale, in cercurile esoterice sau mistice, sau chiar in mass-media, rareori gasesti o explicatie clara, rezonabila a fenomenului. Fiind un subiect atat de vast nu imi voi propune decat o definire a termenilor de baza si o scurta introducere sistematizata a ideilor sale esentiale, astfel incat sa va ofer instrumentele necesare cu care voi (sau eu,de ce nu?) sa puteti aprofunda fenomenul daca sunteti interesati, sau macar sa intelegeti despre ce se discuta, atunci cand veniti in contact cu subiectul respectiv.
Deci sa incepem cu inceputul, cum se zice:
  Totul in univers este energie, intr-o forma sau alta. Materia solida este o iluzie; tot ce vedem in jurul nostru este doar energie condensata in diferite forme (sau tipare energetice) care noua ne apar ca fiind solide.
  Realitatea inconjuratoare are la baza o matrice energetica, un camp energetic UNIC. Este un camp cuantic de energie care ne uneste pe noi cu tot ceea ce vedem in jurul nostru. Acest camp se afla la fundamentul a tot ce exista si are diferite nume: camp cuantic universal, matrice divina, Sursa, camp unificat, zero point field, etc.
   Toata energia se afla intr-o permanenta miscare de tip oscilatoriu, numita vibratie. In fizica, VIBRATIA este definita ca o serie de miscari executate in mod alternant, deci periodic, in jurul unei pozitii de echilibru. Toate formele vibreaza cu o anumita frecventa si lungime de unda. Acestia sunt parametrii de baza care descriu vibratia respectiva.
    FRECVENTA arata de cate ori se repeta o miscare de oscilatie completa in unitatea de timp. Unitatea de masura este numita Hertz. LUNGIMEA DE UNDA este distanta la care se repeta aceeasi forma de unda; in cazul undelor sinusoidale (cele mai des intalnite forme de unda) este distanta intre doua varfuri succesive.


    Acum a sosit momentul să vorbim despre dimensiuni. Dimensiunea a treia, a patra, a cincea – despre ce vorbim? Cei mai mulţi oameni se gândesc la dimensiuni ca la o relaţie între timp şi spaţiu – axele x, y şi z şi cu timpul care este cea de a patra. Nu despre asta vorbim aici. Diversele nivele dimensionale sunt mai mult legate, mai mult decât orice altceva de armonice şi de muzică. Pianul are, de la nota Do de jos la nota Do de sus, 8 clape albe pe tastatura care reprezinta tonurile notate cu litere de la C la C, ca in figura de mai jos. Aceasta este octava obişnuită. Între ele se află 5 chei negre, care reprezinta semi-tonurile. Impreună formeaza gama cromatică, adică cele 13 note. De fapt sunt 12 iar cea de a treisprezecea este prima din următoarea octavă. Deci, de la un C la celălalt, sunt de fapt 13 paşi şi nu 8.

   Sunetul este o unda sinusoidala, la fel ca si lumina sau radiatia electromagnetica in general. În toată această realitate în care ne aflăm, toate lucrurile au la bază unde sinusoidale. Fizica cuantica priveste tot ce există in realitate in doua moduri- ca fiind alcatuit din particule sau ca fiind compus din unde care oscileaza(vibreaza) permanent. Din aceasta a doua perspectiva, toate obiectele reale, fizice, sunt de fapt modele de vibratie a undelor energetice. Daca suprapui aceasta viziune a lumii (ca o lume a undelor vibrand pe frecvente diferite) peste realitatea armonicilor muzicale , putem in sfarsit sa definim dimensiunile.
  Nivelele dimensionale de existenta sunt date de diferitele lungimi de unda cu care vibreaza energia in univers. Altfel spus, diferenta dintre aceasta dimensiune si o alta este chiar diferenta intre lungimea de unda aici si lungimea de unda cu care energia vibreaza acolo. E ca la radio: roteşti butonul şi receptionezi o lungime de undă diferita. La fel e şi cu dimensiunile. Dacă schimbi lungimea de undă a conştiinţei tale şi prin asta toată lungimea de undă a tiparului tău corporal din acest univers, pur şi simplu dispari din această lume şi reapari în cea cu care te-ai acordat. S-a teoretizat că lungimea de undă în care trăim în acest moment este, probabil, 7,23 cm.  
  Ca si la notele muzicale, exista o limita clara intre unde se termina o dimensiune si unde incepe cealalta, data de lungimea de unda. Acest lucru este valabil si pentru frecventa de vibratie a energiei.
   Cu cât urci mai mult, în nivelele dimensionale, lungimea de undă se scurtează, frecventa se mareste, iar energia creşte. Dacă cobori, lungimea de undă creşte, frecventa scade, iar energia descreşte, devine mai densă.

  Dacă privim fiecare notă din scala cromatică ca un cerc, avem 13 cercuri. Fiecare cerc reprezintă o cheie/clapă de pian albă sau neagră. Cercul colorat de la sfârşit este cel de al treisprezecelea şi cel care începe următoarea octavă. Cercul acesta de aici reprezintă dimensiunea a treia. Aici suntem noi. Cercul următor este dimensiunea a patra-aici se află fiinţele care fac channelling;tot aici explorezi când eşti proiectat astral sau visezi lucid. Asa cum vă daţi seama, sistemul muzical urcă şi coboară al infinit – octave ale octavelor ale octavelor. Teoretic, aşa se întâmplă şi în Univers. Un spectru infinit de universuri, în ambele sensuri – în sus şi în jos.
    Dintre dimensiuni, aş vrea să menţionez una anume, cea de a patra dimensiune, care este cunoscută, în general ca tărâmul astral. Cei care au vizitat tărâmul astral se regăsesc de obicei, într-un mediu în care toate simţurile par extrem de mărite. Gândurile pot, de fapt, să se contureze instantaneu şi orice ceea ce ne dorim se poate manifesta, în procesul creaţiei, folosindu-ne de puterile imaginaţiei. Planul astral vibrează la o frecvenţă mult mai înaltă decât planul fizic. Nu există gravitaţie, sau dacă există, nu eşti legat de ea. Atunci când vizitezi tărâmul astral, afli că acesta, este, în esenţă, împărţit în 3 secţiuni.
 
    Planul astral de jos vibrează cu o frecvenţă foarte joasă, este relativ întunecat şi mai primitiv. Unii l-au descris ca Infernul lui Dante iar alţii se gândesc la el ca la Purgatoriu. Aici se află multe suflete pierdute dar de obicei aici merg oamenii atunci când visează sau se proiectează astral
     Tărâmul Mijlociu este tărâmul plin de curcubeie duble cu culorii vii şi cu frumuseţi atât de deosebite încât e imposibil să încerci să raţionalizezi. Totul, inclusiv obiectele neanimate au o aură de energie care emană din ele. Timpul este pentru noi o mare iluzie, iar în acest tărâmuri pare distorsionat – mulţi oameni au spus că au fost în stare să perceapă evenimente din trecut şi din viitor.
    Tărâmurile astrale înalte sunt denumite de creştini Raiuri sau Summerland/Tărâmul verii de către spiritualişti. Acest loc se află dincolo de înţelegerea celor mai mulţi oameni dar este un tărâm foarte pur şi angelic. De fapt aici stau îngerii. Oh da! Îngerii există. Peste tot în lume, oamenii au povestit că au fost vizitaţi de îngeri. Ei vin de aici.
     Cu cât cresc nivelele dimensionale cu atât mai puţin se ştie despre ele deoarece puţini oameni au fost cu adevărat acolo ca să scrie despre ele iar cei care au fost, le-a fost foarte greu să exprime în cuvinte asemenea experienţe.

  Daca ti-a placut articolul acesta si vrei sa afli mai multe informatii sau esti doar curios, acceseaza si rubrica "Va recomand sa cititi neaparat" in coloana din dreapta, unde vei gasi cele mai importante informatii care am vrut sa ti le comunic. Lista "Temelor discutate pe acest blog" sau caseta de cautare, ambele tot in coloana din dreapta, te pot ajuta sa gasesti mai usor ceea ce te intereseaza. 
   Ti-am starnit interesul? Atunci inscrie-te ca membru pe acest blog sau aboneaza-te la RSS feed, ori pentru a primi articolele pe mail si vei fi la curent cu toate postarile mele. Pe curand!
    
De unde m-am inspirat si ce va recomand sa vizionati/cititi:
1. http://elenacocis.ro/spirit-science-7-dimensions/
2. Drunvalo Melchizedek - Floarea Vietii, vol I
3. http://en.wikipedia.org/wiki/Dimension_(disambiguation)

1 comentarii:

Este un privilegiu ca traim in aceste timpuri in care avem, intradevar, posibilitatea sa ne cunoastem pe noi insine.

[url=http://agnimundi.ro/librarie-online/]Carti spirituale[/url]

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...