Pentru a putea intelege acest articol, iti recomand sa citesti mai intai pe cel la care face referire, psihologia schimbarii. calea catre fericire .
Cum aplicam ce am aflat in acel articol?
- Pentru a trai o viata implinita si plina de iubire, pt a fi sanatos si fericit, fa-ti o operatiune de curatare a perceptiei tale asupra realitatii si elimina filtrele negative care iti prezinta realitatea in negru si te fac sa traiesti intr-o stare de frica si stress permanent.
- Ca schimbarea dorita sa se si implementeze, trebuie intai sa inceapa din subconstient. Trebuie sa inveti mai intai subconstientul cum sa faca schimbarea. Cum invata subconstientul? El invata din repetitie, din crearea de obiceiuri. Deci fii mereu constient de faptele tale, monitorizeaza-ti constient gandurile si comportamentul si atunci cand gandurile sau comportamentul nedorit apar le respingi si le inlocuiesti cu gandurile pozitive. Si faci asta de fiecare data, fara exceptie. Treptat, prin repetitie permanenta a acestei rutine, se va crea un obicei, iar obiceiul este domeniul de expertiza al subconstientului; prin urmare va intelege, accepta si adopta noile obiceiuri si de aici inainte vor deveni si ele "automatisme", cele vechi fiind "sterse" din memorie. Nu e rapid si nu e usor, necesita mult efort constient si perseverenta dar se zice ca da rezultate.
- Poti incerca si metoda meditatiei si a autosugestiei: trebuie sa faci cumva ca sugestia constienta sa treaca de "zona critica" a mintii, sa faci cumva sa reduci la tacere vocile interioare care spun ca nu o sa mearga, astfel incat sugestia sa ajunga destul de adanc ca sa anuleze acele experiente si determinari negative si sa prinda radacini pt a genera schimbarea. Deci: formuleaza sugestia foarte bine-clara, simpla, concisa, suficient de puternica, si la timpul prezent, caci subconstientul este atemporal, nu intelege " voi face" sau " o sa fiu"; repeta-o regulat, mereu aceleasi cuvinte (stii tu repetitia creeaza obiceiuri, si asta e limba care o vorbeste subconstientul); fa asta intr-un moment de maxima relaxare a mintii, preferabil in timpul meditatiei - daca nu iti permiti luxul asta, atunci cel mai bun moment este seara chiar inainte sa adormi ( starea de semitreaz este cel mai aproape de relaxarea totala) cand mintea nu mai este atat de critica.
- Daca ai curaj si incredere in tine, incearca metoda "psych-k" inventata de psihologul american Robert Wiliams, care promite schimbarea conceptiilor in maxim 10 minute, foarte simplu si fara nici o suferinta sau efort!!!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu