Mesaj pentru noi toti

Sta in mainile noastre,a tuturor puterea de a defini cine suntem si cum vrem sa fim. Putem sa transformam lumea in care traim in raiul ce a fost odata, un loc al armoniei, pacii si prosperitatii pentru toate fiintele vii. Ne lipsesc doar informatiile necesare, acele adevaruri esentiale pe care le stiam candva dar le-am uitat si care, odata scoase la lumina, vor constitui scanteia ce va lumina drumul catre Noua Lume. Acesta este mesajul ce trebuie sa ajunga in inimile tuturor.

Documentare care iti deschid ochii

(1). Biologia perceptiei - Dr. Bruce Lipton


       Dr. Lipton este un biolog cu renume  care a facut acum mai multi ani o descoperire epocala despre  biologia corpului uman, cu implicatii profunde atat psihologice cat si sociale. In esenta, el a descoperit (aproape intamplator) ca celula, si chiar organismul uman ca intreg, nu este conditionata de genele sale ci de perceptia sa asupra mediului inconjurator. Cu alte cuvinte, nu suntem sclavii mostenirii noastre genetice ci detinem puterea de a ne controla viata (la nivel general dar si biologic- medical) prin perceptia asupra realitatii. Modul cum percepem mediul inconjurator ne influenteaza atat psihologia cat si starea de sanatate si... chiar viitorul. Invatand sa ne influentam perceptia realitatii dupa bunul plac, ne putem ajusta calitatea vietii pe care o traim, inclusiv vindeca  boli considerate incurabile.
Pentru a-si face cunoscute descoperirile, dr. Lipton a renuntat la slujba sa la universitate si in prezent calatoreste in intreaga lume tinand conferinte si seminarii pe aceasta tema. Documentarul de fata este chiar inregistrarea unei astfel de conferinte, in care el isi prezinta descoperirile si concluziile anilor de cercetari aprofundate  care le-au urmat. Va sfatuiesc sa aveti rabdare sa il urmariti pana la capat, implicatiile sunt tulburatoare- mie personal mi-au schimbat viata.
      Cititi si articolul  care se bazeaza pe acest documentar, Cum traiti: sub semnul iubirii sau al fricii?

        (conferinta preluata de pe blogul Adinei Amironesei- Universul meu, cu multumiri).

(2). Rob Williams- Psihologia schimbarii


     Ca parte a aceleiasi conferinte este si prelegerea tinuta de psihologul american Robert Williams. Istoria sa personala este foarte interesanta: un director de succes din domeniul corporatist, el a avut, in urma unei crize de identitate, curajul de a renunta la slujba sa si toate avantajele implicite si de a se dedica unei alte meserii- cea de psiholog. Avand inca in sange mentalitatea de corporatist, el a revolutionat domeniul terapiei psihologice, orientand-o catre un rezultat concret, palpabil si mai ales imediat al tratamentului aplicat pacientilor. Fara sedinte interminabile de discutii si introspectiva, desfasurate in ani de zile, adesea fara rezultat vizibil; socant, Rob Williams propune rezolvarea problemelor dvs psihice fara suferinta si munca intensa de auto-lamurire, in doar 15 minute! Da, ati auzit bine.. si partea cea mai buna este ca o puteti face singur la dvs, acasa!
Prieten bun cu Dr. Lipton, el pleaca de la descoperirile acestuia despre puterea perceptiei si predominanta subconstientului in luarea deciziilor si propune o noua metoda PSY-K , care in esenta, te invata cum sa iti intrebi subconstientul care e problema care il macina si sa ii obtii acordul pt a face schimbarea dorita de tine! Simplu si usor in doar 15 minute... Pare ireal, asa am spus si eu, dar urmariti documentarul si incercati si dvs!
        (conferinta preluata de pe blogul Adinei Amironesei- Universul meu, cu multumiri).

(3). THRIVE

    Un documentar manifest care a facut inconjurul lumii si care cred ca nu mai are nevoie de nici o prezentare. Porneste de la ideea ,de bun simt de altfel, ca toti oamenii s-au nascut cu dreptul la fericire si mai ales la prosperitate. Ca prosperitatea este o tendinta naturala si foarte sanatoasa a tuturor fiintelor vii, pe care noi ne-o inlaturam singuri cu mult ajutor din partea conducatorilor la nivel inalt. Sunt poate multe documentare pe aceasta tema, ca de ex Zeitgeist, dar ceea ce m-a impresionat la acesta este extraordinara bunatate si blandete cu care autorul se adreseaza, senzatia de pace si bine pe care ti-o insufla. Nu este o critica virulenta rostita pe un ton acuzator; autorul nu tuna si fulgera calare pe un nor de furtuna, ci pledeaza din tot sufletul pentru pace, armonie si iubire umana universala. Aproape te implora sa fii fericit.... si iti explica si de ce nu esti, de ce ni se intampla tot ce se intampla,  si oameni buni, ne da si solutii si ne incurajeaza ca o sa fie bine! E ceva deosebit, vedeti-l macar ca pe un medicament pt suflet. Lui ii datorez curajul si hotararea de a scrie acest blog: daca vrem sa ne fie mai bine, hai sa facem ceva in acest sens! Si uite ca am facut....  Enjoy it!(4). HOME
Un alt documentar celebru pe internet, care trage un semnal de alarma in speranta ca vom inceta odata cu torturarea si distrugerea acestei planete care la urma urmei este casa noastra, si nu numai a noastra, si careia ii datoram chiar existenta noastra ca specie. Spune lucrurilor pe nume, este foarte acoperitor pentru toate problemele pe care i le cauzam atat Terrei cat si noua insesi si incearca sa ne implice personal in problema, aratand ca fiecare dintre noi poarta o parte din vina, prin delasarea, risipa si comoditatea care ne caracterizeaza in prezent. Te cam pune pe ganduri... Vizionare placuta!


(5). CETURILE DIN AVALON(The mist of Avalon)
   Nu este un documentar, este un film artistic despre, chipurile, adevarata poveste a regelui Arthur. Dar in realitate este o descriere emotionanta a acelui moment din istorie cand feminitatea a fost izgonita din viata oamenilor, cand cultul Zeitei Mama a fost cu forta smuls din viata oamenilor Europei de catre preotii crestini. Si este mai mult de cat atat: este o pledoarie-manifest despre rolul esential jucat si binefacerile aduse de acest cult al feminitatii in viata oamenilor de atunci. Va dau doar doua exemple: respectul si egalitatea dintre sexe si cunoasterea profunda a naturii si a puterii vindecatoare a plantelor. In opozitie cu femeile druide (preotesele cultului)- stapane pe sine, educate, inteligente, sensibile- se afla printesele crestine- needucate, nesigure pe ele, pline de superstitii si de teama fata de lumea din jurul lor. Bineinteles, filmul prezinta si intrigile politice, luptele de culise si neinspirata folosire a magiei  in scopuri egoiste de catre Marea Preoteasa, care au contribuit la caderea cultului zeitei. Cu toate acestea, filmul se termina optimist, cu o nota de speranta si un indemn adresat generatiilor viitoare de a reinvia acest cult stravechi si de a reda feminismului locul firesc in viata noastra. Vizionare placuta!


(6). APA
     Este unul din cele mai tulburatoare documentare pe care le-am vazut, mai ales prin prisma faptului ca este profund legat de viata noastra de zi cu zi si pentru ca se refera la un subiect pe care toti il credeam clar si cunoscut: apa, o substanta simpla, cu formula chimica H2O, care este peste tot in natura; toata lumea o cunoaste, nimic nu e mai banal ca ea . Sau nu? Cine are copil mic ma va intelege cand afirm ca este extrem de greu sa ii explici cuiva ce este apa, mai ales unui copil! Abia asa ne dam seama ca de fapt nu stim mare lucru despre acest miracol al vietii pe care mereu il consideram de la sine inteles! Cu toate acestea, descoperirile prezentate in acest documentar sunt ravasitoare: apa e vie, are memorie, sentimente, poate fi ranita sau chiar omorata!!! Nu va spun mai multe, va las sa descoperiti singuri. Un singur sfat: aveti grija ce beti!
(conferinta preluata de pe blogul Adinei Amironesei- Universul meu, cu multumiri).

(7). MATRICEA VIE
    Desi porneste de la ideea cunoscuta deja ca omul se poate vindeca singur, fara medicamente si ca boala este doar o manifestare fizica a unui dezechilibru psihic sau energetic, documentarul de mai jos intra mult mai adanc in "structura" realitatii, dezvaluind faptul ca oamenii sunt fiinte energetice, ca exista o matrice informationl-energetica, un tipar al fiintelor vii si de fapt acolo trebuie umblat pentru a te vindeca de boala! Trebuie sa recunosc ca sunt putini autori care au avut curajul sa spuna acest mare adevar drept in fata si mai ales sa aduca dovezi, cazuri concrete de oameni care s-au vindecat doar prin modificarea arhitecturii lor energetic-informationale. De vazut, de revazut, si de luat notite!

(conferinta preluata de pe blogul Adinei Amironesei- Universul meu, cu multumiri).(8). INTERVIU CU DR. BRUCE LIPTON
 Dr. Lipton este un biolog cu renume  care a facut acum mai multi ani o descoperire epocala despre  biologia corpului uman, cu implicatii profunde atat psihologice cat si sociale. Pentru a-si face cunoscute descoperirile, dr. Lipton a renuntat la slujba sa la universitate si in prezent calatoreste in intreaga lume tinand conferinte si seminarii pe aceasta tema. In aceste doua interviuri el spune cateva mari adevaruri care nu se doreste a fi aflate si mai ales ne ajuta sa avem o imagine clara si de ansamblu asupra ce ni se intampla in prezent, de ce ni se intampla si ce putem face ca viata noastra personala sa fie mai buna. Merita ascultat cu atentie si pana la capat, este un bun profesor si talentat prezentator, dar mai presus de atat, este un om inteligent care pune pasiune si implicare in ceea ce spune; multe dintre chestii le-a experimentat chiar el, nu vorbeste din teorie... si are si mult umor! Vizionare placuta!
(din pacate, interviurile nu sunt traduse in romana)
(9). MINTEA EXTINSA- prelegere sustinuta de dr. Rupert Sheldrake
    Dr. Rupert Sheldrake(link catre site) avanseaza o teorie radicala, cu care sunt si eu de acord: mintea este un camp energetic care se intinde dincolo de creier si corpul fizic, in jurul nostru, similar campurilor magnetice ce se intind dincolo de magneti. Mintile noastre proiecteaza in exterior tot ceea ce gandim. Intr-un anume sens, mintea noastra "se intinde" pentru a atinge ceea ce privim. Asta inseamna ca atunci cand priviti lucrurile, mintea voastra le atinge, deci puteti afecta realitatea doar prin simpla privire!  Tot el afirma ca mintile noastre sunt interconectate in retele vaste formand o minte comuna, extinsa spatial dar si temporal prin conexiuni infinite, iar in interiorul creierului nostru este localizata doar o parte din aceasta. Psihicul colectiv il vede deci ca  un "camp mental", care este o forma de " camp morfic" ce se extinde peste toti membrii grupului social, chiar si cand unii membri sunt departe de grup; campul nu se destrama, se intinde, si astfel indivizii raman conectati la distanta. Asa considera el ca se poate explica de exemplu telepatia. Urmariti documentarul si luati aminte!

   
Cu multumiri doamnei Adina Amironesei (http://adinaamironesei.blogspot.ro/)

(10). FORTA GANDULUI- interviu cu dr. Dumitru Constantin  Dulcan
    Un interviu deosebit, cu o personalitate marcanta a lumii academice romanesti, profesorul doctor Dumitru Constantin Dulcan, autorul cartii celebre Inteligenta materiei. Intr-o lume superficiala, in care vechile adevaruri uitate sunt luate in ras de oamenii "seriosi", "educati", iata ca un mare om, cu o reputatie impecabila in lumea stiintifica, are curajul de a sustine aceste idei, in direct la televiziune. Mai mult chiar, domnia sa este unul dintre cei care alunga ridicolul ce planeaza asupra acestor idei, abordand problema stiintific, aducand argumente solide si pertinente, cazuri concrete adunate de pe tot globul, marturii ale unor mari personalitati stiintifice. Medic militar,  seful catedrei de neurologie, dansul vorbeste despre spiritualitate pierduta, constiinta universala, puterea gandurilor, inteligenta divina si altele. Iata doar un citat din acest interviu:"Gandul este un camp de energie purtator de informatie si aflat in miscare. Cand mintea rationeaza, emite automat si un gand (care poarta si marca sentimentelor si a intentiilor individului) care, fiind o forma de energie, se propaga sub forma de unde dincolo de creierul nostru, in univers. Putem spune astfel ca universul asculta si inregistreaza gandurile noastre."
                            ( preluat de pe blogul Iesirea din matrix, cu multumiri).
          

(11). REVELATIA PIRAMIDELOR 
     Desi se parea ca s-a scris tot ce se putea despre Marea Piramida din Egipt, acest film documentar rastoarna tot ce stiam eu despre acest subiect. O teorie bine legata, pertinenta, sustinuta cu dovezi solide, comparatii elocvente si marturii video ale unor mari experti in domeniul arhitecturii, matematicii, fizicii,ingineriei si chiar industriei militare. Ce afirma? Ca marea piramida din egipt este parte a unui complex de monumente antice aflate pe o banda ce inconjoara globul terestru, toate construite de o mare civilizatie antica, necunoscuta noua, dar foarte avansata stiintific, de la care au mostenit civilizatiile egipteana, maiasa, etc cunostiintele si tehnicile avansate necesare construirii acestor monumente. Mai mult, aceasta civilizatie disparuta ne-a lasat mesaje clare referitoare la gradul lor de cunoastere, cuprinse in dimensiunile si amplasarea marii piramide egiptene: nr pi, proportia de aur, viteza de rotatie a pamantului, dimensiunea ecuatorului, harti stelare, etc. Ce vroiau ei? Autorii sunt de parere ca rolul marii piramide este acela de semnal de alarma, un mesaj de avertizare trimis de antici noua, cu privire la posibile cataclisme ciclice care sa distruga umanitatea, asa cum li s-a intamplat lor... Credeti-ma, chiar daca nu sunteti de acord cu interpretarea lor, filmul merita urmarit, caci faptele prezentate si dovezile aduse sunt incontestabile: a existat o mare civilizatie antica, posesoarea unor cunostiinte avansate, care au fost inglobate in marea piramida din egipt! Restul e speculatie... poate nu vom sti niciodata de ce...  Vizionare placuta!
(12). ADEVARUL DESPRE OZN-URI (OUT OF THE BLUE)
Un alt documentar care merita urmarit, chiar si de sceptici, mai ales de ei! Personal nu ma consider unul dintre ei, dar nici un entuziast; credeam ca este posibil sa existe extraterestri si chiar farfurii zburatoare care viziteaza terra, dar nu era un fapt cert, nu o realitate de necontestat. Ce dovezi vazusem pana acum erau de tip Hollywood, sau interpretabile. Nu mai cred asta acum! Dovezile prezentate aici, (si atentie ,filmul se limiteaza doar la a prezenta dovezile, nu emite nici o teorie, nici explicatii subiective! doar faptele, tu tragi concluziile!) sunt tulburatoare, de necontestat: este vorba doar de ofiteri superiori din armata, oameni cu studii superioare si pregatire tehnica, care au lucrat toata viata in domeniul aviatic, sau ingineresc si stiu ce e aia o aeronava sau un balon meteo; piloti de avion; astronauti; senatori sau guvernatori americani. Sunt oameni care le-au filmat, urmarit, studiat, chiar le-au vazut aterizand langa ei, le-au pipait si masurat, le-au vazut decoland!!! Da, ei sunt aici, si multi oameni seriosi, de incredere, care nu se pot insela, le-au vazut.Urmareste-i si tu!


(13). AVATAR
Desi este un film artistic, SF, eu l-am inclus la documentare, deoarece exact asta este in realitate: un film document despre simbioza omului cu natura, despre cat de natural si firesc este sa traim perfect integrati in sistemul viu al planetei; despre viata si iubire, despre respectul fata de orice fiinta vie, despre onoare si curaj, despre comunicare cu spiritele si cu Planeta-Mama. Dar mai ales, este important acest film deoarece vorbeste cu curaj despre un adevar fundamental: toate fiintele vii au o matrita energetica si sunt conectate intre ele si cu spiritul planetei, care este si el o fiinta vie; deasemenea, avem o legatura invizibila, tot energetica, cu spiritele stramosilor si puterea de a comunica cu ei. Prin minunata grafica si efectele speciale uluitoare te face sa vezi natura, planeta, intr-un fel in care nu l-ai mai facut inainte, exact ca si cum ti-ai pune niste ochelari speciali pentru vazut cu sufletul, nu cu ochii! Transformarea prin care trece eroul principal de la un soldat dur, insensibil si ignorant, antrenat sa ucida, la o persoana, sensibila, trezita spiritual, care invata sa cunoasca si sa respecte natura, sa protejeze viata nu sa o distruga- toata aceasta este de fapt calatoria noastra, a tuturor celor care urmarim filmul. Un film de trait cu sufletul, nu cu ochii! Vizionare placuta!
(14).INTELLIGENT DESIGN
 Odata cu aparitia teoriei evolutioniste a lui Charles Darwin, s-a nascut si un razboi ideologic care se continua si in prezent. Este vorba de conflictul intre adeptii teoriei darwiniste, care sustin ca viata a evoluat de la sine, prin mutatii repetate, aleatoare si selectie naturala, si adeptii teoriei  numite "Design Inteligent", care sustin ca viata a fost proiectata (designed) si dirijata in evolutie de catre o inteligenta divina, superioara- de aici si numele teoriei. Este sau nu mana lui Dumnezeu in tot ce este viu pe Pamant? Autorii acestui documentar cred ca da, si au si argumente solide  ca sa o demonstreze. Batalia se da acum pe terenul geneticii: odata cu descoperirea ADN-ului si a rolului genelor in evolutie, problema s-a considerat transata; dar nu este chiar asa, caci si adeptii teoriei designului inteligent (creationistii) au gasit in cadrul geneticii argumente care sa le demonstreze teoria. Nu va spun decat ca argumentele se invart in jurul ideii ca bacteriile sunt organisme unicelulare, dar deloc simple; mici masinarii, extrem de complexe, care nu functioneaza decat asa, nu pot fi reduse la o varianta mai simpla, deci  aparitia lor nu poate fi explicata in termeni evolutionisti! Dar mai bine va las pe ei sa va explice, eu personal am fost destul de convinsa de logica si argumentele lor. Vizionare placuta!

1 comentarii:

super treaba!
am profitat de ziua libera si m-am actualizat ceva cunostiinte folositoare!
ma bucur ca am rasfoit acest articol!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...