Mesaj pentru noi toti

Sta in mainile noastre,a tuturor puterea de a defini cine suntem si cum vrem sa fim. Putem sa transformam lumea in care traim in raiul ce a fost odata, un loc al armoniei, pacii si prosperitatii pentru toate fiintele vii. Ne lipsesc doar informatiile necesare, acele adevaruri esentiale pe care le stiam candva dar le-am uitat si care, odata scoase la lumina, vor constitui scanteia ce va lumina drumul catre Noua Lume. Acesta este mesajul ce trebuie sa ajunga in inimile tuturor.

Pericolul de a fi altfel

     

Articolul de astazi doream sa fie continuarea unui articol anerior, cel cu vibratiile energetice, dar in ultimul moment m-am razgandit. Asta deoarece am vazut un film despre care merita sa vorbesc si pe care va indemn sa il  vedeti si voi. Ruleaza chiar acum pe ecrane si se numeste "Divergent".
     Desi este clasificat ca un film S.F. (altfel nu ar trece de cenzura), Divergent este in esenta o reperezentare foarte buna a realitatii din prezent. La fel ca si in film, societatea noastra urbana se imparte in cateva categorii socio-profesionale de baza: grupul celor implicati in protectie-politia si armata; grupul celor implicati in stabilirea dreptatii si a aspectelor legale; grupul celor implicati in stiinta si tehnologie; grupul celor implicati in serviciile sociale si administratie publica si grupul celor implicati in productia hranei si a bunurilor de consum.
    Teoria filmului este simpla: cand un adolescent ajunge la pragul maturitatii el trebuie sa isi aleaga o meserie dintre cele de mai sus care il va duce pe un anumit drum in viata, determinandu-l sa-si lase in urma parintii si familia si sa-si construiasca un loc al sau in cadrul comunitatii pe care a ales-o, maturizandu-se deplin atat psihic cat si social, pe parcurs. Pai asa este si in viata nu?
    Aviz adolescentilor, dar si parintilor: alegerea drumului in viata, subliniaza filmul, trebuie facuta pe baza unui test al aptitudinilor si inclinatiei fiecaruia, dar mai ales tinand sema de ceea ce iti doresti cu adevarat in sinea ta, de felul tau de a fi, de visele tale. Deci dragi adolescenti, trebuie sa va cunosteti foarte bine, sa stiti sa asculati vocea inimii, sa fiti sinceri cu voi insiva si sa NU va bazati alegerea pe dorintele parintilor, pe ce este la moda si va aduce bani multi sau pe un capriciu de moment! Doar asa veti face performanta si va veti simti impliniti si fericiti.
     Pana aici toate bune si frumoase insa ce te faci cu divergentii, cei care sparg tiparele si nu se incadreaza in nici o categorie, avand cate putin din fiecare. Divergentii sunt chiar eroina principala si partenerul ei masculin. deoarece sunt ALTFEL, ei devin imediat inamicul public nr.1 si sunt vanati cu inversunare tot filmul.
    Ce inseamna altfel? Nu pot fi incadrati intr-un tipar anume, mintea lor gandeste diferit, daseste solutii inovatoare si foarte ingenioase la probleme, sunt foarte prezenti si foarte buni observatori ai situatiei; inteligenti si si curiosi, non-conformisti si descurcareti, pun la indoiala ordinea "de facto" a lumii, adesea isi exprima cu convingere ideile si  nu le este teama sa le puna in aplicare. Sunt OAMENI INTREGI, mesagerii unei noi generatii, o noua etapa in evolutia umanitatii. Cine sunt in realitate? (in afara filmului) Sunt chiar  copiii nostri!
   De ce sunt in pericol? Pentru ca reprezinta o amenintare de moarte la adresa actualului sistem de guvernare, a liderilor momentului, a unei stari de fapt care e defecta si face omenirea sa sufere. Sunt mesagerii schimbarii- aduc solutia de iesire din criza spirituala in care ne aflam. 
   Si aici este problema: cei care detin puterea politica dar si economico-stiintifica nu doresc sub  nici o forma iesirea din criza, pentru ca dragilor, ei profita de pe urma ei! Sau ridicat si prospera din suferinta noastra! Sfarsitul actualului sistem inseamna pentru ei pierderea puterii, sfarsitul dominatiei lor!
   Divergentii nu pot fi controlati, nu pot fi "indoctrinati" si mai ales nu pot fi manipulati! Ei vad, pentru ca au ochii larg deschisi si gandesc pentru ca au mintea treaza si sunt destul de puternici si curajosi sa spuna in gura mare ce se intampla. Sunt buturuga mica care rastoarna carul mare al actualei  organizari sociale. Deci trebuie eliminati!
     Dar ce credeti, au reusit? Nu, bineinteles ca nu, pt. ca este un film hollywoodian clasic... Nu, nu de asta ci pentru ca NU POTI OPRI SCHIMBAREA oricat ai incerca. 
   Si cum credeti ca au invins? Pai IUBIREA, cea mai puternica forta din univers, e cea care invinge toate obstacolele, chiar si programarea mentala! Urmariti aceasta idee, veti vedea cum transpare din ce in ce mai des in mass-media. Nu este o licenta artistica hollywoodiana, ci unul din germenii schimbarii ce incep sa incolteasca in constiinta colectiva.
  Mergeti sa vizionati filmul si mereu sa incercati sa vedeti dincolo de aparente!


  In legatura cu acest subiect iti recomand sa citesti si articolele pe care le gasesti aici(link) sau aici(link);   
   Daca ti-a placut articolul acesta si vrei sa afli mai multe informatii sau esti doar curios, acceseaza si rubrica "Va recomand sa cititi neaparat" in coloana din dreapta, unde vei gasi cele mai importante informatii care am vrut sa ti le comunic. Lista "Temelor discutate pe acest blog" sau caseta de cautare, ambele tot in coloana din dreapta, te pot ajuta sa gasesti mai usor ceea ce te intereseaza. 
   Ti-am starnit interesul? Atunci inscrie-te ca membru pe acest blog sau aboneaza-te la RSS feed, ori pentru a primi articolele pe mail si vei fi la curent cu toate postarile mele. Pe curand!
    

2 comentarii:

Buna, blogul tau este o dovada de prezenta necesara social insa tot continut valoros ca mesaj este discrepant, chiar anulat prin lipsa profilului tau identitar real. Mi-ar placea sa cunosc persoana din spatele acestor idei.

Te rog considera acest comentariu ca un sfat cu drag impartasit!

Daniela Mariscu

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...