Mesaj pentru noi toti

Sta in mainile noastre,a tuturor puterea de a defini cine suntem si cum vrem sa fim. Putem sa transformam lumea in care traim in raiul ce a fost odata, un loc al armoniei, pacii si prosperitatii pentru toate fiintele vii. Ne lipsesc doar informatiile necesare, acele adevaruri esentiale pe care le stiam candva dar le-am uitat si care, odata scoase la lumina, vor constitui scanteia ce va lumina drumul catre Noua Lume. Acesta este mesajul ce trebuie sa ajunga in inimile tuturor.

Matematica, limbajul universului- Geometria sacra(continuare)


   
     Geometria Sacra utilizeaza modele geometrice pentru a ne ajuta sa intelegem evolutia constiintei si natura divina a oamenilor, dar si lumea materiala de asemenea.Am vazut in postarea anterioara ca una dintre cele mai sacre figuri geometrice este Floarea Vietii. In interiorul acestui model pot fi regasite toate formele geometrice fundamentale cunoscute noua si prin care poate fi desenat(creat) orice obiect din lumea materiala. Astfel simbolul Floarea Vietii este cunoscut si ca "modelul creatiei", exprimand totodata unitatea tuturor obiectelor "separate" ce au fost create folosind acelasi tipar din aceeaşi sursă... forţa inteligentă pe care unii o numesc "Dumnezeu".
    Modelul in care este creat Floarea Vietii poate continua la nesfarsit, dar anticii intotdeauna se opreau dupa 19 cercuri(modelul de mai sus). De ce? pentru a ascunde continuarea, care este cea mai sacra imagine din univers si nu era pentru ochii oricui!
    Pentru a ajunge la acest tipar, eliminati marginea desenului si trasaţi un alt set de cercuri exterioare, aşezate pe cercul exterior alcătuit din punctele de intersecţie, pentru a completa cercurile incomplete.
   Imaginea care se formeaza se numeste "Fructul Vietii"si este intr-adevar cel mai important si mai sacru model geometric din univers: 
Fructul Vietii
   Poarta acest nume deoarece este rezultatul procesului de constructie geometrica care a inceput cu cercul divin (Monada), ilustrand toate fazele prin care trece viata, de la crearea din neant pana la apogeu- producerea fructului. Fructul Vietii este sursa a tot ceea ce exista; contine inglobate in el 13 sisteme informationale, fiecare dintre ele explicand un alt aspect al realitatii. Descifrand aceste sisteme informationale obtinem accesul la orice de la fiziologia corpului uman pana la alcatuirea galaxiilor. Folosind primul sistem, de exemplu, este posibil sa produci orice structura moleculara si orice structura celulara vie care exista in univers. Toate elementele de constructie a materiei, a realitatii fizice si chimice, pot fi deduse din Fructul Vietii!
   Dar aceasta imagine  este extrem de importanta si din alt motiv: pana acum am explorat doar geometria feminina, care se intemeiaza pe sfere. Insasi Fructul vietii este esenta energiei feminine, fiind alcatuit numai din sfere. De la el insa putem incepe sa construim primele forme geometrice masculine (formate din linii drepte si unghiuri). Pentru aceasta vom trasa linii drepte din centrul fiecarui cerc catre toate cercurilr alaturate, obtinand figura de mai jos, care poarta numele de "Cubul Metatron":
    Cubul Metatron este una din cele mai importante figuri geometrice sacre, fiind pe de o parte un simbol al energiei masculine, iar pe de alta parte unul din tiparele fundamentale de constructie din univers, deoarece este structura care defineşte Solidele Platonice. 
   Solidele Platonice sunt cinci structuri care sunt cruciale, din pricină că ele reprezintă elementele constitutive ale vieţii organice. Aceste cinci structuri se regăsesc la minerale, în formele de viaţă însufleţite şi neînsufleţite, în sunete, muzică, limbaj, etc.
  Conform mitologiei, Creatorul ar fi cucerit haosul prin impartirea lui in patru elemente.Construirea universului implica trecerea la geometria spatiala, obtinerea de volume. Spatiul arhetipal de unde se formeaza tiparele geometrice este Sfera (monada); asadar orice forma geometrica creata in cadrul sferei va trebui sa respecte principiul ei de egalitate in toate directiile. In tot universul, exista doar 5 forme unice care intrunesc aceste caracteristici: au toate fetele de aceeasi marime,toate marginile au aceeasi lungime, au un singur tip de unghi si toate varfurile se circumscriu perfect unui cerc (sau sfera). Acestea sunt descrise prima data de Platon si de aceea sunt cunoscute ca si Solidele Platonice. Fiecare corespunde unuia din cele 4 elemente fundamentale iar al 5-lea este chiar cosmosul:      
Icosaedru(Apa)
 
Cubul (Pamant)
Octaedru(Aer)
Tetraedru(Foc)
Dodecaedru (eter sau cosmos)
     
   Acestea sunt cele mai economice expresii ale spatiului, din care deriva si caracteristicile tiparelor intalnite in natura. Cubul, tetraedrul si octaedrul se regasesc ca si structuri cristaline in tot regnul mineral. Dodecaedrul si icosaedrul apar la unele forme de plancton marin, virusi si compusi minerali precum grafitul. Toate structurile celulare si moleculare de baza au una dintre forme geometrice.Toate elementele din tabelul periodic al lui Mendeleev au o relatie geometrica cu una dintre solidele platonice. Practic, toata materia fizica vie sau non-vie din univers se poate reprezenta prin cubul lui Metatron! Oriunde in fizica, chimie sau biologie aceste forme sacre le regasim adesea, si abia acum sunt re-descoperite de cercetatorii moderni. 
    Asa cum spuneam, din Fructul Vietii rezulta 13 sisteme informationale. Acesta de mai sus este primul dintre ele: din Fructul Vietii rezulta Solidele Platonice care exprima elementele chimice din sistemul periodic, caramizile de constructie a structurii fizice a materiei in tot universul. Al doilea sistem informational arata cum vibratia, sunetul, harmonicile, muzica in general pot fi descrise pornind de la cubul lui Metatron, care apare tot din Fructul Vietii. 
   In concluzie, tot ceea ce stiinta moderna stie despre elementele chimice poate fi legat de solidele platonice, care provin din cubul lui metatron, care provine din fructul vietii, care e format in floarea vietii, care este creata de Spirit, de constiinta divina!

De unde m-am inspirat si ce va recomand sa vizionati/cititi :

1.http://www.thespiritscience.net/ sau varianta in romana : Stiinta Spiritului Ep.6 Floarea Vietii
2. cartea lui Drunvalo Melchizedek- Floarea Vietii
                             

2 comentarii:

http://bijutierulmeu.ro/?page_id=1760

 

GEOMETRIA SACRA = REPREZENTAREA IN DOUA DIMENSIUNI A DINAMICII UNIVERSULUI

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...